3D Secure Nedir, Ne işe Yarar? 3D Secure Aktifleştirme
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

3D Secure Nedir, Ne işe Yarar? 3D Secure Aktifleştirme

3D Secure nedir, ne işe yarar tüm hepsinin cevabı haberimizin devamında. 3d secure ödeme nedir… 3D secure son zamanlarda internet üzerinden yapılan alışverişlerin artması ile oldukça fazla önem kazanmıştır. İnternetten yapılan alışverişlerde verilen bilgilerin güvenliğini sağlamak için 3D secure ile işlem yapmaya özen gösterilmektedir. 3D secure nedir ve ne işe yarar? 3D secure aktifleştirme ve önemi hakkında bilgiler nelerdir? Siz de 3D secure hakkında daha detaylı bilgileri derledik.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır
3D Secure Nedir
3D Secure Nedir

3D secure, online alışverişlerde kullanılan güvenli ödeme sistemi olarak bilinmektedir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı bilgilerinizi yazmadan önce sitenin 3D secure koruması olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Böylece olası dolandırıcılıklara karşı ve kart bilgilerinizin çalınmasına karşı önlem almış olursunuz. 

3D Secure Nedir? 3D Secure ödeme nedir?

3D Secure, alışveriş esnasında kişiye özel anahtar ve şifrelerin oluşturulmasına olanak tanıyan sistemlerdir. VISA ve MASTERCARD tarafından geliştirilen 3D Güvenli Ödeme sistemi Dünya’daki hemen hemen tüm bankalar tarafından kabul görmektedir. E-ticaret siteleri veya herhangi bir internet sitesi üzerinden kredi kartı ile yapılan ödemelerde kart sahibinin güvenliğini sağlamak oldukça önemlidir. Bankalar ve firmalar arasında yapılan ortak bir çalışma ile bu güvenlikler sağlanmaktadır. Tüketici Şikayeti için Nereye Başvurmalıyım yazımız sizin için.

3D Secure Nedir
3D Secure Nedir

3D Secure Nasıl Çalışır?

E-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde farklı 3D Secure (Güvenli Alışveriş) seçenekleri bulunmaktadır. Genel olarak dijital platformlarda yapılacak ödemelerde kart sahibinin çalıştığı banka kişilere özel bir seçenekle kendilerinin olduğunu doğrulamalarını istemektedir. Genellikle alışveriş esnasında açılan ekranlarda çalışılan bankaya göre doğrulama seçeneği farklılık göstermektedir.

  • Kart sahibinin cep telefonuna Sms ile gönderilen onay kodu
  • Kart sahibinin çalıştığı bankanın mobil uygulaması üzerinden gönderilen anahtar kodu
  • Mobil uygulama üzerinden onaylama
  • Kart sahibinin bildiği bilgiler

Gibi birçok şekilde işlemin güvenli bir şekilde yapıldığının doğrulanması istenmektedir. Genellikle ülkemizde 3D Güvenli ödeme yöntemi, 3d secure ödeme nedir ile ödeme gerçekleşeceği zaman tüketicinin kartının bağlı olduğu cep telefonu numarasına özel bir şifre gönderilir. Bu özel şifreyi müşteri giriş yapmadığı sürece karttan herhangi bir ödeme gerçekleşmemektedir. Dünyanın En Korkunç Türyler Ürpertici Yerleri

3D Secure Sisteminin Kart Sahipleri İçin Faydaları

3D Secure sistemi e-ticaret yapan firmalar için oldukça önemli olduğu gibi kart sahipleri için de önemlidir ve bu sistemin kart sahiplerine birçok faydası bulunmaktadır.

  • İnternetten yapılan alışverişlerde 3D Secure sistemi sayesinde kart bilgileri korunmaktadır. Bununla beraber sistemi kullanmak oldukça kolay olduğu için kişiler güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmektedir.
  • 3D Secure işlemleri ile kişiler kartlarından kolay bir şekilde alışveriş yapmaktadır. Kişilere mesajla doğrulama gideceği için giden bu doğrulama koduyla işlemler hızlı bir şekilde yürütülmektedir.

3D Secure Aktifleştirme

3D Secure Aktifleştirme işlemlerini yapmak isteyen kişiler genellikle çalıştıkları bankalar üzerinden bu sistemi aktifleştirebilmektedir. 3D Secure ile işlem yapabilmek için kişilerin kart sahibi oldukları bankalara başvurmaları ve bu özelliği aktif etmeleri gerekmektedir. Kişiler 3D Secure işlemlerini kapatmak isterlerse de yine ilgili banka ve kredi kartlarının bulunduğu bankalara başvuru yapmalı ve bu özelliği deaktif konuma getirmelidir.

3D Secure işleminizi dilediğiniz takdirde internet bankacılığı, mobil bankacılık veya telefon bankacılığı gibi seçenekleri kullanarak da kapatabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda 3D Secure özelliğinin kapatılması istendiğinde bankanız sizlerden belirli bilgileri güvenlik bilgilerini isteyecek ve işlem yapmak isteyen kişinin siz olduğu kanısına vardıktan sonra 3D Secure özelliğinizi kapatacaktır. Szondi Kişilik Testi ile psikolojinizi test edin.

E-ticaret yapan firmaların da 3D Secure işlemlerini aktifleştirmesi gerekmektedir. Firmanız için Ticimax’ın e-ticaret alt yapıları gibi hazır bir e-ticaret alt yapısı kullanıyorsanız eğer 3D Secure özelliğini aktif hale getirmek için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Çünkü Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde birçok sanal pos bulunmaktadır ve bu sanal poslar içerisinde 3D Secure aktif olarak gelmektedir. Fakat firmanız için kendi sanal posunu kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken şey 3D Secure aktifleştirmesi için sanal pos aldığınız bankayla görüşmeniz olacaktır. Çünkü bazı bankalar bu özelliği zorunlu kılarken bazıları da sanal pos kullanacak firmanın karar vermesini istemektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenize giren kişilerin güvenli bir ortamda alışverişlerini yapmasını istiyorsanız eğer ilk olarak yapmanız gereken şeylerden birisi bankanız ile iletişime geçmek olacaktır.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat