Botoks’un Hem Sağlık Hem de Estetik İçin Uygulandığını Biliyor Muydunuz?

Botoks, her ne kadar estetik bir uygulama olarak tanınsa da çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılıyor. Yaşlanma ile ortaya çıkan çizgi ve kırışıkların giderilmesinde son derece başarılı sonuçlar veren botoks uygulaması hakkında merak edilenleri sizinle paylaşıyoruz.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

İnsanlar her yaş aldıklarında vücut sistemlerinde çeşitli değişiklikler meydana gelir. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra vücuttaki dokuların kendilerini yenileme ve onarma hızı düşer. Organlarımız bu durumdan etkilense de yaşlanmanın etkilerini cilt üzerinde net şekilde görebiliriz. Yaşlanmayla birlikte cilt yüzeyinde çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Bazı insanlar bu durum sonucunda estetik kaygılar yaşar. Botoks uygulaması, özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki çizgi ve kırışıklıkların ortadan kaldırılması için kullanılmaktadır. Yorgun, sinirli ve yaşlı bir görünümü ortadan kaldırarak kişinin daha sağlıklı, canlı ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlayan botoks, birçok rahatsızlığın tedavisinde de kullanılıyor.

Online randevu platformu Medyland, hastalık ve rahatsızlıklarınızın tedavisi için yaptığınız sağlık aramalarında size kolaylıklar sunuyor. Türkiye’deki doktorları, klinikleri ve hastaneleri tek bir tık ile listeleyebilmenize imkan sağlayan Medyland platformunda botoks İstanbul ya da PRP İstanbulgibi bölgesel aramalar yapabilir, size en yakın ve en uygun doktorlar hakkında bilgilere ulaşarak ücretsiz şekilde randevu alabilirsiniz. Medyland ile uzman ve en çok tercih edilen doktorlara ulaşmak artık çok kolay!

Botoksun estetik uygulamalar dışında kullanıldığı alanlar:

·        Aşırı terleme,

·        Migren,

·        Ağızdan salya gelmesi,

·        Aşırı tükürük üretme,

·        Diş sıkma olarak sıralanmaktadır.

Botoks Kasların İşlevini Bir Süreliğine Yavaşlatıyor

Günümüzün en popüler estetik uygulamalarından olan botoksun tarihi 1970’li yıllara kadar uzanmaktadır. Çeşitli tıbbi durumların tedavisinde kullanılan botoks, Clostridium Botulinum isimli bakteriden elde edilen toksindir. Tedavi amacıyla kullanılan ilk mikrobiyal protein olma özelliğini taşıyan botoks, cilt altına enjekte edilerek uygulanmaktadır.

Enjeksiyon ile cilt altına gönderilen botoks, çok hızlı bir şekilde sinir hücrelerine bağlanmaktadır. Sinir hücreleri, botoksun etkisi ile değişmeye başlar ve çalışma hızı bir süreliğine düşer. Kaslar, sinir hücreleri tarafından uyarılmadığı için geçici süreliğine gevşer.

Çizgi ve kırışıklık probleminin görüldüğü cilde uygulandığında daha genç bir görünüm elde edilmektedir. Ancak botoksun tek işlevi kırışıklıkları gidermek değildir. Kasları bir süreliğine yavaşlattığı için bazı rahatsızlıkların tedavisinde de etkili sonuçlar vermektedir.

Botoks, Kırışıklıkların Yanı Sıra Birçok Rahatsızlığa İyi Geliyor

Yaşlanmanın etkilerini cilt üzerinde çıplak gözle görmek mümkündür. Özellikle istirahat haline geçildiğinde yüzdeki çizgi ve kırışıklıklar belirgin hale gelir. Çizgi ve kırışıklıklardan kurtulmak için uygulanacak en basit çözüm ise probleme sebebiyet veren mimik kaslarını geçici olarak zayıflatmaktır. Mimik kasları bir süreliğine fonksiyonunu yitirdiği için çizgi ve kırışıklıklar ortadan kaybolmaktadır.

Botoks uygulaması sadece estetik amaçla kullanılmamaktadır. Baş, boyun ve dekolte bölgesini ilgilendiren çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de botokstan yararlanılmaktadır. Aşırı terleme, ağızdan salya akması, aşırı tükürük üretimi veya diş sıkma gibi problemler bu bölgelerdeki kasların işlevlerinden kaynaklanmaktadır. Botoks, sorun yaratan bölgeye uygulandığında ilgili kasların zayıflamasını sağlayarak problemlerin giderilmesini sağlamaktadır.

Çene Kasları Problemleri İçin de Sıkça Kullanılıyor: Masseter Botox

Masseter botoks, alt çene kemiğini çevreleyen ve çiğneme kası olarak da bilinen masseter kaslarına uygulanmaktadır. Diş eksikliği ya da çürükten kaynaklı olarak besinleri çiğnerken ağzın tek bir tarafını kullanabiliriz. Bu tür durumlarda çene yapısının ve masseter kasının simetrisi bozulmaktadır. Masseter botoks, asimetrik çalışma şekli dolayısıyla oluşan problemleri gidermekte etkili olmaktadır.

Özellikle çocuk ve ergenlerde görülen gece diş gıcırdatma ya da diş sıkması gibi durumların mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu problem aşırı stres gibi nedenlerden kaynaklanırken masseter kaslarının zaman içerisinde kalınlaşmasına yol açmaktadır. Bunun sonucunda ise çene eklemlerinde fonksiyon bozukluğu ortaya çıkmakta ve kişi, kulak ve çevresinde şiddetli ağrılar yaşamaktadır. Ayrıca kulak çınlaması problemiyle de karşılaşılmaktadır.

Yüzün her iki tarafında bulunan masseter kasları, simetrik bir görünüm için de son derece önemlidir. Masseter kaslarının orantısız gelişimi, yüz simetrisini bozarak estetik kaygılara yol açabilmektedir. Masseter kasları ile ilgili problemleri ortadan kaldırmak için masseter botoks uygulaması kullanılmaktadır.

Aşırı Terleme İçin Çözüm Sunuyor

Botoks, aşırı terleme probleminin çözümünde 20 yılı aşkın süredir kullanılıyor. Son derece güvenilir ve başarısı kanıtlanmış bir yöntem olan botoks, sinir uçlarının çalışma prensibini bir süreliğine değiştirerek ter bezlerini uyaran maddenin salınmasını engeller. Böylece terleme durur ve problem ortadan kalkar.

Botoks tedavisi, aşırı terlemenin en sık ortaya çıktığı koltuk altı, ayak tabanı ve avuç içi bölgelerine uygulanabilmektedir. Uygulamanın etkisi, ortalama 7 gün sonra ortaya çıkmaktadır.

Botoks Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoks uygulamalarının kalıcılık süresi, ilgili bölgedeki kasların türüne bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 6 aydır. Botoks, kasların işlevini bir süreliğine yavaşlatmaktadır. Tedaviden yaklaşık 6 ay sonra etki kaybolur ve kaslar yeniden eski çalışma düzenine kavuşur. Botoksun kalıcılığını artırmak için enjeksiyonun belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Kişinin sağlık durumu engelleyen herhangi bir engel bulunmuyor ise enjeksiyonun tekrarlanmasında sakınca görülmemektedir.

Başa dön tuşu
Haber Eşya Depolama nakliyat