Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

Cinsel işlev bozuklukları herhangi bir cinsel eylemin bir sürecinde oluşabilecek problemlerden biridir. Özellikle bu sorunlar cinsel aktiviteden doyum yaşamanızı engeller. Cinsel tepki döngüsü geleneksel olarak heyecan, plato, orgazm ve boşalmayı içerir. Özellikle cinsel istek ve arzu taşımak cinsel eylemlerin en önemli parçalarından biridir. Ancak kadınların cinsel döngü aşamalarından her zaman sırayla geçmediğini bilmek gerekir.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Cinsel işlev bozukluğu hem erkekler hem de kadınlar arasında oldukça yaygın bir sorundur. Kalp hastalığı, hormon dengesizlikleri gibi fiziksel problemler ve tıbbi durumlardan veya anksiyete, depresyon ve geçmiş travmaların etkileri gibi psikolojik problemlerden kaynaklanabilir.

Araştırmalar cinsel işlev bozukluğunun yaygın olduğunu öne sürse de birçok insan bu konu hakkında harekete geçmekte zorlanıyor. Bu sorunlarda tedavi seçenekleri mevcut olduğundan endişelerinizi eşiniz ve sağlık uzmanınızla paylaşmanız doğru olacaktır.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizlik bozukluğu toplum tarafından hala çok az biliniyor. Ancak bu sorun sanıldığından daha yaygın olabilir. Cinsel isteksizlik yaşam kalitesini bozar ve bu bozukluğu olan kişiler kendilerini diğerlerinden uzaklaştırma eğiliminde olduklarından romantik ilişkiler kurmayı zorlaştırır.

Cinsel isteksizlik bozukluğu, her türlü cinsel temastan özellikle de genital temastan kaçınma ile karakterizedir. Cinsel ilişki fikri, tiksinti ve rahatsızlığa neden olur. Bununla birlikte, kişi kendini suçlu hisseder ve durumdan utanır. Bu durum ise cinsel iktidarsızlık neden olur sorusunun önemli bir cevabı haline gelir. Çünkü iktidarsızlık ve isteksizlik birbirini etkileyen iki cinsel sorundur.

​​​Bu sorun çocukluk veya ergenlik döneminde cinsel istismardan kaynaklanabilir. Ya da cinselliğe erken maruz kalma ve hatta aile üyelerinden biri tarafından istismara uğrama gibi travmatik aile deneyimlerinden kaynaklanabilir. Yetişkinlikte cinsel saldırı vakaları, baskıcı inançlar ve ahlaki sistemlere maruz kalmak da bireyin cinselliği ahlaksız ve itici bir şekilde görmesine neden olabilir.

Bu durumların dışında pek çok kronik hastalık, vücuda alınan hormonlar, yanlış beslenme alışkanlıkları, psikolojik problemler ve partnerle olan iletişim sorunları temel cinsel isteksizlik nedenleri arasındadır. Bu nedenlerle cinsel isteksizlik ile birlikte korku da gelişebilir.

Oluşan korku öyle bir noktaya ulaşır ki, insanlar sosyal ortamlara girmeyi bırakır ve hatta diğer insanların niyet ve yaklaşımlarından kaçınmak için savunmacı bir giyinme biçimini benimser. Bu durumdan utanmak tedaviye zarar verebilir. Bozukluğu tedavi etmenin ilk adımı, sorunu tanımak ve bir uzmandan yardım istemektir.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksizlik bozukluğunun tedavisi bireysel olarak değerlendirilir ve daha ciddi vakalarda terapi ya da ilaç tedavisi verilebilir.

Cinsel isteksizlik durumunda özellikle üroloji hekimlerinden yardım almak size yarar sağlayabilir. Pek çok medikal yöntemle cinsel isteksizlik sorunu çözülebilir. Bu vakalarda en önemli durumlardan biri de bir psikiyatristten yardım istemek ve kişisel sorunlarınızı ortaya çıkarmaktan korkmamaktır.

Cinsel istek bozukluğunu tedavi etmek için farklı disiplinlerden yararlanan bir yaklaşım en iyi yöntemdir. Tedavi için jinekoloji uzmanları, ağrı uzmanları, psikoterapistler, ürologlar ve fizyoterapistler yer alabilir.

Psikoterapi cinsel isteksizlik tedavisi için gerekli olabilir. Özellikle de cinsel iktidarsızlık tedavisi ile birlikte iyi bir çözüm olabilir. Bunun yanında medikal ilaçlar, medikal cihazlar ve tıbbi çözümler de tedavinin önemli bir parçasıdır. Farklı medikal cihazlar ve psikolojik destek sayesinde cinsel sorunlar tabu olmaktan çıkarak kolaylıkla sağlıklı bir cinsel yaşam sağlanabilir. 

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat