Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrası
Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrası

Göğüs büyütme ameliyatı büyük bir operasyon gerektirmez. Bu operasyon tehlikeli olmamakla birlikte kısa sürmektedir. Göğüs büyütme estiğinden sonra hastalar aynı gün ya da bir gece hastanede kaldıktan sonra taburcu edilirler. Hastalar göğüs büyütme ameliyatından sonra 2.haftadan itibaren iş yaşantılarına ve sosyal aktivitelerine dönebilirler. Göğüs büyütme ameliyatından sonraki gün hastalar istirahat etmeye özen göstermelidir. 2. ve 3.günden itibaren ev içerisinde küçük günlük aktivitelere başlanabilir.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Göğüs Büyültme Ameliyatı Sonrası

Göğüs büyütme ameliyatından sonra ödem ve şişlik görülmesi normaldir. Bu tür durumlar hemen her tür operasyondan sonra görülür ve vücudun dışarıdan yapılan müdahaleye karşı verdiği bir tepki olarak değerlendirilir. Göğüs büyütme ameliyatından sonra meydana gelen şişlikler 3.günden itibaren yavaş yavaş azalmaya başlar. Göğüs büyütme ameliyatından sonra hasta medikal sutyenlere ve göğüsleri saran sporcu sutyenlerine yönlendirilir. Bu sutyenlerin ameliyattan sonraki 8 hafta boyunca kullanılması sağlıklı ve hızlı bir iyileşme sürecinin yaşanması açısından gerekliliktir. 

Meme Bölgesine Buz Kompresi Yapın

Soğuk kompres ameliyat sonrasındaki bölgede meydana gelebilecek şişkinlik ve ödemin geçmesi için en etkili olan yöntemlerden biridir. Ödem genel olarak vücudumuzun bir savunma mekanizmasıdır.

Bunun için de hemen her meme ameliyatı sonrasında kişilerde iyileşme evresi içerisinde ödem meydana gelebilir. Şişkinlik bazen ağrıyı da beraberinde getirebilir. Ancak meme ameliyatı sonrasında meydana gelecek olan ödem ve şişkinlik kalıcı değildir.

Meme Ameliyatından Sonra Sporcu Sutyeni Kullanın

Meme ameliyatları sonrasında göğüslerin hareket etmesinin ve sallanmasının önüne geçmek için sporcu sutyeni kullanabilirsiniz.

Yaklaşık olarak 1 ay boyunca sporcu sutyeni kullanmanız meme ameliyatı sonrası hızlı iyileşmek için en etkili yöntemlerden biridir.

Meme Ameliyatı Sonrası Spora Ara Verin

Eğer düzenli olarak spor yapıyor veya solaryum ve saunaya gidiyorsanız meme ameliyatı sonrasında bunlara biraz ara vermeniz faydalı olacaktır.

Bandajları Doktor Kontrolünde Çıkartın

Meme ameliyatı sonrasında sadece yara olan bölgede değil memenin kalan kısımlarında da bandaj kullanabilmektedir.

Bu bandajların geniş bir alanda kullanılmasının nedeni ise yara olan bölgenin enfeksiyon kapmaması içindir. Ancak uzun süre bandaj ile kapalı kalan alan iyileşme hızınızı geriletebilir.

Meme Büyütme Ameliyatından Sonra İlaç Kullanımı

Öncelikle sizlere doktorunuz tarafından verilen ilaçları eksiksiz ve tam zamanlarında kullanılmanız gerekmektedir. Bu ilaçlar kesi noktalarındaki iltihaplanmaları önleyebilecekleri gibi, iç dokulardaki komplikasyonları da önlerler. Özellikle antibiyotik gibi ilaçlar verilmiş ise bunları mutlaka kullanmanız gerekmektedir. Meme büyütme ameliyatlarından sonra ağrı kesici kullanmanızın bir zararı bulunmaz.

Meme Büyütme Ameliyatından Sonra Masaj Yapılmalı mıdır?

Meme büyütme ameliyatından sonra masaj her doktorun tavsiyesi arasında yer almaz. Bu uygulama sizin bedeninizin ihtiyacına göre tavsiye edilebilir ve edilmeyebilir. Bu yüzden masaj uygulamasını yalnızca doktorunuz istemiş ise yapmalısınız.

Bu uygulama silikonun daha iyi konumlanmasını ve aynı zamanda ameliyat sonrası ödemlerin daha kolay atılmasını sağlamaktadır. Göğüs estetiği ameliyatından sonra duş almak, ılık su kullandığınız takdirde sorun değildir. Ameliyattan 48 saat sonra duş alınabilir.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat