Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmeli? - Yavru kedi tuvalet eğitimi
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmeli?

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Her kedinin kendine has bir karakteri vardır ve kediler başına buyruk canlılar olarak bilinirler. Kedilerin başına buyruk olması ve karakterlerinden kolay kolay ödün vermemeleri de onlara bazı alışkanlıkları kazandırmada sizi yorabilir. Ancak konu kedilere tuvalet eğitimi verme olunca işler değişir. Yavru kedilere tuvalet eğitimi vermek ise daha kolaydır. Yavru kediler genelde annelerini taklit ederler ve öğrenmenin yolu da taklit etmekten geçer.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır
Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmeli

Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Yavru kedilere tuvalet eğitimi verirken kedinin tuvaletini yapmaya başladığını fark eder etmez onu kedi kum kabına alabilirsiniz. Yavru kedi bu durumdan rahatsızlık duymaz ve tuvaletini kum kabına yapar. Daha sonra ise koklayarak tuvaletini yaptığı yeri hatırlar ve aynı yere yapar. İşte yavru kedi tuvalet eğitimi verme konusu bu kadar kolaydır. Yavru kediniz siz fark etmeden tuvaletini başka yere yaparsa o bölgeyi peçeteyle temizleyin ve peçeteyi kedi tuvaletinin içine koyun. Diğer alandaki tuvaletinin kokusunu ise tamamen yok edecek malzemelerle temizleyin. Aksi halde yavru kediniz tekrar o bölgeye tuvaletini yapabilir.

Yetişkin Kedi Tuvalet Eğitimi

Kediler içgüdüsel olarak izlerini saklama eğilimindedirler. Yetişkin kediler de bu iç güdüyle hareket eder ve doğada bile tuvaletlerinin üstünü kapatırlar. Dolayısıyla yetişkin kediye tuvalet eğitimi vermeye gerek kalmaz. Yalnızca kedi kum kabını göstermeniz, patilerini kedi kumuna sürtmeniz yeterlidir. Çünkü doğada da kediler toprak, kum vb. maddelerin üstüne tuvaletlerini yaparlar ve üstlerini kapatırlar.

Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir
Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir

Kedi Tuvaleti Seçimi Nasıl Olmalı?

Piyasada birçok kedi tuvaleti çeşidi vardır. En çok tercih edilen kedi tuvaleti çeşitleri ise açık kedi tuvaleti ve kapalı kedi tuvaletidir. Açık kedi tuvaleti özellikle yavru kedilerin kapalı alanda kalma korkularının önüne geçer. Kapalı kedi tuvaleti de kokuyu daha iyi hapsetmesiyle bilinir. Hatta bazı kediler mahremiyetine düşkün oldukları için kapalı kedi tuvaleti ihtiyaçlarını giderme oldukça işe yarar.

Yavru kediler küçük canlılar olduğu için yavru kedi tuvaleti almanızda yarar var. Yavru kedi tuvaletinin ön kısmı alçaktır ve sevimli dostunuzun rahatça kedi kum kabına ulaşabilmesine olanak tanır. Eğer bütçeniz kısıtlı ise açık büyük kedi tuvaleti alarak da diğer kapalı kedi tuvaletlerine oranla daha kolay kum kabına ulaşmalarına yardım edebilirsiniz. Kediniz yetişkinliğe ulaştığında da bu kedi tuvaletini kullanmaya devam edebilir.

Kedi Tuvaleti Nasıl Temizlenir?

Kedi tuvaletinin zeminine kedi kumu sermelisiniz. Kedi kumu yerine bahçe ya da saksı toprağı, gazete kağıdı ya da çakıl taş kullanmayın. Bu türden maddeler idrar ve dışkıyı hapsetmede iyi değildirler, kedinizin ve sizin hastalanmasına neden olabilir. Kediler için özel olarak üretilmiş olan kedi kumunu her gün veya gün aşırı kedi kumu küreğiyle temizlemelisiniz.

Kedi kumu küreğini tuvaletin içine daldırın ve topaklanan kumları, dışkıları bir poşete atın. Kedi kumu azaldıkça takviye yapabilirsiniz. Ayda bir kez de kedi kumunu tamamen değiştirmeniz gereklidir. Yeni kedi kumu dökmeden önce kedi kum kabını da iyice yıkayın.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat