Koli bantlarının hiç bilmediğiniz özellikleri
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Koli bantlarının hiç bilmediğiniz özellikleri

Koli bantlarının hiç bilmediğiniz özellikleri. Koli bantları hayatımızın her alanında yer almakta. Geçmişten günümüze kadar birçok işi yaparken kullandığımız koli bantlarının bilinmeyen özellikleri ve kullanım alanları olduğunu biliyor muydunuz? Evlerimizde, çalıştığımız ofislerde hatta bazen çantalarımızda bir kaç çeşit bant türleri bulunmaktadır. Bantları nadir olarak kullansak da yerleri hep bellidir.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Bant çeşitlerinden en çok tercih edileni koli bandıdır. Diğer ince, standart bantlara göre daha güçlü yapıştırma özelliklerine sahiptir. Bu nedenden dolayı da birçok alanda tercih edilir.

Koli bantlarının hiç bilmediğiniz özellikleri
Koli bantlarının hiç bilmediğiniz özellikleri

Koli bandı nedir?

Günlük yaşantımızın her alanında kullandığımız koli bandı, hemen hemen her yere karşımıza çıkan güçlü yapıştırıcı özelliğe sahip bir banttır. Koli bandına başka bir deyişle ambalajlama malzemesi de denilir. Koli bantları bir çok banda göre özellikle kırtasiye tipi bantlar ve uhulara göre daha dayanıklıdır. Koli bantları evi taşırken, kutulama yaparken, kırık bir şeyi yapıştırırken kullanılır. Koparması zor ve sökülmesi de bir o kadar zahmetlidir. Bu tür özellikleri sayesinde ambalajlamada en çok tercih edilen bant türüdür.

Koli bandını kullanacağınız bilinmeyen özellikleri

-Pantolon paçalarınız uzun geldiyse içine koli bandı yapıştırarak paçalarını kıvırabilirsiniz.

-Bir şeyi düzgün kesmek istiyorsanız önce koli bandı ile yapıştırın ve ardından maket bıçağı yardımıyla kesin.

-Kışın terliklerinizin altına yapıştırarak su geçirmesini önleyebilirsiniz.

-Sineklerden rahatsız oluyorsanız koli bantlarını tavana ışığa yakın yere yapıştırarak yaz gününde rahat edebilirsiniz.

-Elektrikli süpürgenizin torbasına koli bandı yapıştırarak çöpü daha çok tutmasını sağlarsınız.

-Kedi, köpek veya da tüylenen kazaklarınızın üstüne koli bandı yapıştırarak temizleyebilirsiniz.

Koli bandının ham maddesi nedir?

Koli bantlarının bu kadar güçlü yapıya sahip olması ham maddesini merak ettirmektedir. Koli bantlarının ham maddesi ağaç yongasından alınmaktadır. Koli bandı için bu alanda bitkisel lifler elde edilerek toplanmaktadır. Bu liflere ise selofon ismi verilmektedir. Selefon adındaki lifler birçok işlemden geçerek şeffaf hale getirilir ve koli bandı elde edilir.

Sizin için: Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat