Kurt Üzümü Nedir? Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir? Nerede Yetişir?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Kurt Üzümü Nedir? Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir? Nerede Yetişir?

Kurt Üzümü Nedir? Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir? Nerede Yetişir? Goji Berry, diğer bütün küçük renkli meyveler gibi antioksidanlar açısından zengin. Bu nedenle yine tüm küçük taneli meyveler gibi vücudun atıklardan ve zararlı maddelerden temizlenmesine yardımcı. Aynı zamanda iyi bir C vitamini ve lif kaynağı.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

KURT ÜZÜMÜ NELERE İYİ GELİYOR?

İyi hissetmek ve sakin kalmak konusunda destek olduğu düşünülüyor. Bu etkisi bilimsel çalışmalarla desteklendiği gibi, Çin tıbbında da uzun zamandır kullanılan bu bitkinin Doğu felsefesine göre insanın Yin tarafını ortaya çıkarmakta etkili olduğu söyleniyor.

Sporcu performansını arttırmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Zayıflamaya etkisi olduğu söylense de bu etkisi kanıtlanabilmiş değil. Nerede yetişir?

NASIL TÜKETİLİR?

  • Bir avuç Goji Berry’i ara öğünde meyve yerine tüketebilirsiniz.
  • Müslilerinizin ve salatalarınızın içerisine ilave edebilirsiniz.
  • Kuruyemişler ile karıştırarak atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
  • Tavuk yemeklerinde tavukla pişirdiğiniz sebzelere ilave edebilirsiniz.
  • Kek ve ekmeklerinize ilave edebilirsiniz.
  • Pilavlarınızda kuş üzümü yerine tercih edebilirsiniz.

KİMLER TÜKETMEMELİ?

Kan sulandırıcı ilaç kullananların Goji Berry tüketmemesi gerekiyor. Goji Berry; diyabetik ilaçlarla ve hipertansif ilaçlarla da etkileşebildiği için; şeker ve yüksek tansiyon hastalarının da doktor ve/veya diyetisyene danışmadan tüketmemeleri gerekiyor. Kurt üzümü faydaları nelerdir? Nerede yetişir?

GERÇEKTEN MUCİZE Mİ?

İngiltere Diyetisyenler Derneği’nin açıklamalarına göre, Çin tıbbında 6000 senedir kullanılan bu meyveye mucize demek için çok erken. Çünkü üzerinde yapılan bilimsel çalışma sayısı oldukça az, yapılan çalışmalar ise çok az kişi üzerinde yapılmış. İçeriği nedeniyle beslenmemize renk katmak için tüketilebilecek bu ürünün mucize diye tanıtılması yanlış.

SİZİN İÇİN: Hurma Diyeti Nedir? Hurma Diyeti Nasıl Yapılır? Hurma Diyeti Faydaları

GOJİ GÜÇ TOPLARI TARİFİ

Malzemeler (12 adet için)

  • 3 yemek kaşığı dolusu Goji Berry
  • 3 yemek kaşığı dolusu karışık tohum (ay çekirdeği, kabak çekirdeği, susam, çörekotu)
  • 2 yemek kaşığı dolusu kurutulmuş yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı dolusu badem

Yapılışı: Kakao dışında tüm malzemeleri blenderdan iyice geçirin ve karıştırın. Karışımı on iki eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Her tarafına eşit şekilde kakao dağılacak şekilde kakaoya bulayın. Afiyet olsun.

Goji berry faydaları

1. Yaşlanmayı yavaşlatır

Sağlıklı bir yaşamın en önemli göstergelerinden biri de yaşlanmanın geciktirilmesi. Goji berry zamanı bir sayaç gibi sıfırlayamıyor ama hiç değilse etkilerini azaltıyor. Lifli yapısı ve etkili anti oksidan özelliğinden dolayı goji berry anti aging yani yaşlanma karşıtı görevini görür ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Bunun dışında cilt üzerinde serbest radikallerin olumsuz etkilerini kırarak cilt kanseri gibi, ciddi sağlık sorunlarının oluşma riskini azaltabilir.

2. Anksiyete ve depresyonu hafifletir

Goji berry içerisinde barındırdıkları ile depresyon, anksiyete ve diğer psikolojik sorunların giderilmesine yardımcı olur. Bu yönüyle Çin’de yaşam enerjisinin arttırdığına inanılır. Depresyonun etkilerini gidermek için modern tıptan önce başvurulan geleneksel bir reçetedir.

3. C vitamini deposu

Bağışıklığı arttırıcı etkisiyle C vitamini soğuk algınlıklarına karşı bulunmaz bir maden gibidir. Goji berry de C vitamini bakımından öyle zengindir ki, portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir. Havaların bir sıcak bir soğuk seyrettiği bahar günleri için eşsiz bir önlemdir.

4.Yağ yakmak için bire bir

Goji berry 19 farklı amino asit içerir. Proteinin yapı taşı olan amino asitler de kasların yenilenmesi ve büyümesini sağladığı gibi, yağ yakımını hızlandırır. Yani yağ biriktirmeden güç ve kilo kazanmak isterseniz amino asit bakımından zengin gıdaları tercih etmelisiniz. Fakat beraberinde bolca su içmeyi unutmayın.

5. Sindirimi kolaylaştırır

Uzak Doğu’nun bu gizemli meyvesi, sindirim sorunlarını gidermeyi de sağlıyor. Gastrit gibi mide sorunlarının düzelmesi için oldukça yardımcı oluyor. Bunun için goji berry suyunun daha etkili olduğuna dikkat çekiliyor.

6. Doğurganlık yetisini arttırır

Goji berry Asya ve Uzak Doğu ülkelerinde kısırlık tedavisi için kullanılıyor. Erkeklerde ise, goji polisakkaritlerinin sperm hücrelerinin canlılığını sağladığı ve testisteki hücrelerin stres kaynaklı azalmalarını ve ölümlerini engellediği ortaya koyulmuştur.

7. Şeker ve insülin seviyesini düzenler

Çin’de oldukça eski zamanlardan beri özellikle Tip 2 diyabette tedavi amaçlı goji berry kullanılmaktadır. Tip 2 diyabet de bilindiği gibi dünyada en sıklıkla görülen diyabet tipidir. Tip 2 diyabetli kişilerde, insülin üretimi azdır veya onu yeterince kullanamazlar. Goji berry de bu noktada devreye girer, şeker ve insülin seviyesini düzenler. Ancak ilaç kullanan diyabet hastaları goji berry yemeden önce mutlaka hekime danışmalıdır.

8. Kolesterol seviyesini düzenler

Zayıf olmak kolesterol etkilerinden uzak olmak anlamına gelmez, çok ince insanlarda bile kolesterole rastlanabilir. Kolesterolün en büyük nedeni ise diyet ve yaşam tarzımızdır. Goji berry de, kötü kolestrole karşı savaş açar.

9. Görme bozukluklarına iyi gelir

A vitamini, zeaksantin, beta karoten gibi göz sağlığı açısından hayati önem taşıyan mineral ve vitamin içeren goji berry göz sağlığına da faydalıdır. Goji berry içerdiği bu besin ve minerallerin yardımıyla katarakt oluşmasını önlediği gibi, yaşlanmadan kaynaklanan görme sorunlarına yakalanma riskini azaltabilir.

10. Enerji verir

Dinlenmiş bir beden ve berrak bir zihinle güne başlamak gibisi yoktur. Ağrılara ve halsizliğe olan etkisi nedeniyle geleneksel Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin giderilmesi için en çok başvurulan doğal kaynak da goji berrydir. Yalnız goji berry uykudan önce tüketilmemeli.

Fazla goji berry tüketmenin zararları

Faydalarında yer alan zayıflama, genç kalma gibi özeliklerinden dolayı gereğinden fazla tüketmemek gerekiyor. Diyabet hastaları ve diyabet ilaçları kullanan kişiler, ilaçların etkisini azaltmasından dolayı goji berryden uzak durması gerekiyor. Fazla tüketilmesi durumunda goji berry hipertansiyona neden olabiliyor.

Polen alerjisi olanlar dikkat!

Ayrıca polen alerjisi olan kişiler goji berry yerseler, hırıltı, hapşırma, kaşıntı, burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uykuyu düzenleme özelliği olan olen goji berrynin sadece gündüzleri tüketilmesi bekleniyor çünkü geceleri tüketildiğinde uykuyu kaçırabiliyor ayrıca fazla tüketildiğinde uykusuzluğa neden oluyor.

Kurt Üzümü Nedir, Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir, Nerede Yetişir, kurt üzümünü kimler tüketebilir, kurt üzümünü hamileler tüketebilir mi, kurt üzümü polene zararlı mı, kurt üzümünü yaşlılar ne kadar kullanabilir, kurt üzümü günde ne kadar tüketilmelidir, kurt üzümünün diğer adı nedir, kurt üzümü hangi bölgede yetişir, kurt üzümü hangi hastalıklara iyi gelir, kurt üzümünün zararları var mı, kurt üzümü şeker ve insüline iyi gelir mi

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat