Maldivler Yıldızların Denizi Gerçek mi? Yıldızlı Denize Nasıl Gidilir?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Maldivler Yıldızların Denizi Gerçek mi? Yıldızlı Denize Nasıl Gidilir?

Maldivler Yıldızların Denizi Gerçek mi? Yıldızlı Denize Nasıl Gidilir? Tayvanlı fotoğrafçı Will Ho, bu fotoğrafları Maldiv Adaları’nda tatil yaptığı sırada çekmiş. Ateş böceklerine benzeyen bu oluşumlar aslında hareket ettiğinde ortaya çıkan kinetik enerji sayesinde ışıldamaya başlayan plankterlere ait.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Kendine özgü ince kumlu kumsalları ve tertemiz turkuaz denizi ile, sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyen balayı çiftleri açısından dünyanın en güzel tatil bölgelerinden biri olan Maldivlerin adalarına tatile gittiyseniz ve eğer şanslıysanız muhteşem bir manzaraya karşılaşabilirsiniz. Geceleri gelgit olayının yaşandığı Maldivlerde sahilde çıkan mavi renkli ışıltı görenleri hayrete düşürüyor. Sahilde yaşanan bu muhteşem olayın nedeni ise kıyıya vuran dalgalarda bulunan ışıklı planktonlar.

Maldivlerde Işıklı Deniz Keyfi

Tek hücreli canlı olan ışıklı planktonlar, kendi bünyelerinde elektrik üretebilecek kadar enteresan bir yapıya sahipler. Ender olarak görünen bu planktonlar uzmanlar tarafından “teknolojik canlı” olarak adlandırılıyor. Uzmanların iddialarına göre bu canlılar bünyelerinde öyle bir teknolojiye sahiplerdir ki rahatsız edildikleri taktirde koskocaman bir sahili aydınlatabilecek kapasiteye geliyorlar. Planktonların etrafa yaydıkları elektrik sinyallerinde voltaj değişikliğine hassaslığı olan proton kanallarını açıyor, bir dizi kimyasal tepkime oluşuyor. Bu da neon mavisi ışığı üreten lusiferaz proteinini harekete geçiriyor.

Maldiv Adaları Nerede?

Maldivler, Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alır. Yerleşim bulunan 305 adadan 200’inde Maldivliler yaşamakta, 105 ada ise “otel ada” şeklinde kullanılmaktadır.Maldivler, resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu’nda 1.196 adadan oluşan bir devlettir.  Kum adalar hesaba katıldığında bu rakam 2000 civarındadır. 20 adet Atol’den oluşmaktadır. Bu Atoller 90.000 km2lik bir alana yayılmıştır. 

Hemen hemen tüm adalar gür ve tropikal bitki örtüsüyle kaplıdır. Deniz altı yaşamı ise muhteşem güzelliktedir. Daha önce bir belgeselde ya da bir dergide gördüğünüz eşsiz güzellikteki balıkları, mercanları, tüm su altı canlılarını burada net bir şekilde canlı canlı görmek ise muhteşem keyiflidir. UNESCO tarafından koruma altına alınan Baa Atoll gibi diğer Atollerde de deniz altı yaşamı canlılarını görmek mümkündür. Denizde pek çok balık çeşidine rastlayabilirsiniz. Maldivliler bu güzel doğa zenginliği karşısında o kadar hassastırlar ki, gelen misafirlerinden de aynı dikkati göstermelerini beklerler. Dalış yapmak istediğinizde ya da şnorkel yaparken denizden herhangi bir şey çıkarmamanız için ve deniz canlılarına dokunmamanız için dalış eğitmenlerince uyarılırsınız. Bu büyülü dünyanın bozulmasını eminiz sizde istemezsiniz.

SİZİN İÇİN: Uçaklar Neden Beyaz Renkte Olur? Neden Renkli Uçaklar Yok?

Maldiv adaları demokrasi ile yönetilen müslüman bir ülkedir. 290.000 nüfusu olan Maldivler halkı farklı yaşam biçimi ile ilgi çeker. Farklı adalarda yerleşim kurmuş olan ada halkı eğlence, yemek kültürü ve el sanatları ile ilgi çekici bir atmosfer yaratır. Maldiv adaları, şehir hayatının kalabalığından bıkıp dünya harikası olan bu adalar da sakinlik, güzellik ve huzur arayan misafirleri her yıl tekrar cezbedip  konuk eder. Maldivler dünyanın en küçük başkentine sahiptir. 75.000 nüfuslu Male adası ‘’ Maleey’’ diye bilinir. Male adası yüksek binaları, hareketli şehir hayatı ile tamamıyla farklı bir görünüme sahiptir. Yarım günde tamamını gezebileceğiniz Male adasında alışveriş, tarihi binalar ve balıkçı marketlerinde zaman geçirebilirsiniz.

Maldivlerin resmi dili ‘Dhivehi’dir ve sağdan sola doğru yazılan ‘Thaana’ adı verilen yazı dili kullanılır. Yaşam tarzı olarak ise eski dönemlerde erkekler balıkçılık, denizcilik gibi işlerle uğraşırken kadınlar ise evde çocuklarla ilgilenir, günlük işlerini yaparlar ve satılması için çeşitli el işi ürünler yaparlardı. Şimdiler de ise modern hayatın getirisi olarak eski köy yaşamından sıyrılıp Male’deki iş sektöründe ya da Turizm sektöründe çalışmak için daha çağdaş mesleklere yönelmektedirler. Maldivler halkı sıcakkanlı, cana yakın insanlardır. Maldivlilerin halk müziği olan ‘Bodu Beru’ müziğide aynı yerliler gibi sıcak ve hareketli bir müziktir. Pek çok tesiste akşamları düzenlenen etkinliklerde ‘Bodu Beru’ gösterisi düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra daha pek çok yerel dans ve müzik etkinliklerine sahiptirler.

Maldivler Yıldızların Denizi Gerçek mi, Yıldızlı Denize Nasıl Gidilir, Maldivler denizine vuran o eşsiz görüntü, maldivlere nasıl gidilir, maldivlerdeki yıldızlar nasıl oluştu, maldivlerdeki yıldızların özellikleri nelerdir, maldivlerin adaları nelerdir, maldivlerdeki en güzel yerler neresidir, maldivlerin özellikleri nelerdir, maldivler denizi nasıldır

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat