Sakal bakımı nasıl yapılır ? Sakal gürleştirmek için ne kullanmalıyım

Erkeklerin en büyük korkulu rüyası sakallarının dökülmesi veya çıkmamasıdır. Bu konu başlığı üzerinde size bazı tavsiyeler vereceğim.

1- Sakalınız çıkmıyorsa hangi ilacı kullanmalıyım ?
2- Sakalınız dökülüyorsa hangi bitkisel ürünleri kullanmalıyım ?
3- Sakalım seyrek ve gür değil ne yapmam lazım ?

Sakalın çıkmıyorsa ne yapmalısın ?

Öncelikle bir sağlık kuruluşundan destek almanızı tavsiye ederim. Eğer kendi imkanlarınız ile sakal çıkarmak istiyorsanız “Minoksil” ilacı sizin işinizi görecektir.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Minoksil nedir ?

Minoxil piyasa adıyla ülkemizde de artık bulunan androjenik saç dökülmesinde piyasadaki diğer tüm saç ürünlerinin aksine tibbi etkisi kanıtlanmiş iki ilaçtan biridir. diğer ilaç ise finasterid etken maddeli propeciadır. propecianın aksine lokal olarak uygulandığından minimal yan etkileri vardır. pratikte iki ilaç birlikte kullanıldığında en etkili sonuçlar elde edilir ama tek başına minoxil ile de olumlu sonuçlar mümkündür. kadınlar için %2 lik, erkekler için ise %5 lik olmak üzere iki ayrı formu bulunmaktadır.

Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz ,hemen doktorunuzabildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz..

Minoksil kullananların whatsapp grubuna katılmak ister misin https://chat.whatsapp.com/2vZ4McPCZKG1t8Qwfh1NN5

Minoksilin yan etkileri nelerdir ?

Gögüs ağrısı(Angina)

.Kalp atışında değişiklikler (hızlanma veya yavaşlama)

.Nefes almada zorluk (özellikle yatar pozisyona geçildiğinde)

.Açıklanamayan hızlı kilo alma

.Öncekine göre daha az idrara çıkma

Bunların hepsi  ciddi  yan etkilerdir .Acil tıbbi müdahale gerektirebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz.

Bu yan etkiler,görülme sıklığına göre sıralanmıştır.

.Uygulama yerinde ortaya çıkan kaşıntı

.Ciltte kuruma

.Pullanma

.Ciltte tahriş ve yanma

.Baş ağrısı

.Egzama

.Kabuklanma

Bunlar MİNOXİLin hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatındaki bahsi geçen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu ve eczacınızı bilgilendirin.

Sakalın dökülüyor mu ? Ya da sakalını beslemek mi istiyorsun ?

Çam terebendin, jojoba yağı ve badem yağı karışımını denemelisin.

Bu yağları herhangi bir güvenilir alışveriş sitesinden ya da kozmetik mağazalarından aldıktan sonra bir tüpe boşaltın çalkalayın ve yüzünüze yedirin. Sakallarınız için çok besleyici ve faydalı olacaktır. Minoksil ile kullanımında herhangi bir yan etkisi yoktur. Tamamen bitkisel olduğu için gönül rahatlığı ile sakallarınıza sürebilirsiniz.

Çam terebendin nedir ?

Çam terebentin yağı kozalaklı bitkilerden, adından da anlayabileceğiniz gibi çam ağaçlarından elde edilen doğal bir yağ. “Terebentin” ismi verilen madde ağaçtan kendi kendine akabildiği gibi ağaçların çizilmesiyle de elde edilse de aslında piyasada farklı türleri var. “Terebentin esansı” ve “terebentin yağı” şeklinde karşınıza çıkabilecek bu iki malzemeyi birbirinden ayırmak önemli çünkü ikisi aslında aynı şey değil.

Çam terebentin yağı, kozalaklıların gövdesinden akan ve bal ya da reçine olarak anılan kısımdan, terebentin esansı ise agacın dikenli yapraklarından elde ediliyor. Genel olarak her ikisi de özel bir damıtma yöntemiyle ayrıştırılıyor ve doğrudan şişelenip kullanıma hazır hale getirildiğinden doğal ürünler sınıfında yer alıyor.

Çam terebentin yağı, adı sık sık yeniden ünlenen, özellikle saç sağlığı konusunda tam bir uzman olarak görülen bir yağ olsa da onun farklı yönlerinden de haberdar olmak gerekiyor.

Çam terebentin yağı, eklem ağrısı ve romatizmal ağrılar üzerinde hızlı bir ağrı kesici etki yaratıyor.

Burundan yapılan buhar banyosuyla nefesi açıyor, akciğerleri rahatlatıyor.

Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında burnu ve boğazı çok rahatlattığı biliniyor.

Stres ve yorgunluğu giderici bir etki oluşturduğundan banyo suyuna katılması da tavsiye ediliyor.

Kokusuyla konsantrasyonu arttırdığı söyleniyor.Antibakteriyel ve antiseptik özellikler gösterdiğinden cilt üzerinde oluşabilecek bakteri kaynaklı hastalıkların önüne geçiyor.

Kan dolaşımını hızlandırdığından vücuda dinçlik katıyor, aynı zamanda varis gibi cilt rahatsızlıklarının oluşumunu olabildiğince engelliyor.

Egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarına çözüm olduğu, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak kırışıklıkların oluşumunun önüne geçtiği de biliniyor.

Saç sağlığına katkı sağlıyor, düzenli kullanıldığında sağlıkla parlayan saçların olmasına yardımcı oluyor.

Saç derisini beslediği için kepek oluşuna engel oluyor, var olan kepek sorununa çözüm oluyor.

Yine saç derisini beslediği ve saç köklerinin daha sağlam olmasını sağladığı için saçların dökülmesinin önüne geçiyor.

Saçların çok daha kısa sürede hızla uzamasını sağlıyor.

Şampuana eklenerek uygulandığında hem şampuanın saça verebileceği zararları en aza indiriyor hem de saçların yağlanma sorununun önüne geçiyor.

Jojoba yağı nedir ?

Jojoba yağı, Simmondsiaceae familyasındaki bitkiden elde edilen bir yağ türüdür. Jojoba yağının ana vatanı Güney Arizona, Güney California ve Meksika’dır. Bu bölgelerdeki yerlilerin; çeşitli hastalıkları, yaraları ve çürükleri tedavi etmek için jojoba yağı kullandıkları bilinmektedir.

Jojoba yağı, aroması fındığa benzeyen bir yağdır. Altın sarısı bir renge sahip olması, bu yağı dikkat çekici kılmaktadır. Jojoba yağının emilimi oldukça kolay ve raf ömrü de benzer yağlara oranla daha uzun olduğu için doğal yağlar arasında ön plana çıkmaktadır.

Jojoba yağı, tek başına kullanılabildiği gibi diğer doğal yağlarla karıştırılarak da uygulanabilir. Cildi besleyen jojoba yağı, kozmetik markalarının yaşlanma karşıtı ürünlerinde ön plana çıkardığı başlıca içeriklerden biridir.

Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?

Cildin doğal yağı olan sebuma yapı olarak oldukça benzeyen jojoba yağı, cilt için oldukça faydalı bileşenler içerir. Bu özelliğinden dolayı, özellikle yağlı ciltlerin dengesini sağlar.

Jojoba yağı, çinko, bakır, B ve E vitaminleri içerir. Bu özelliğiyle, cildini bitkisel yollarla beslemek isteyenler için doğal bir nemlendirici görevi görür.

Jojoba yağı, düzenli kullanıldığında yüzdeki ince çizgileri azaltır.

Antialerjen özellik taşıyan jojoba yağı ciltteki leke ve aknelerin giderilmesinde de faydalı olur.

Kıl köklerini besleyici özellikteki jojoba yağı, saç, sakal ve kirpik gürleştirmede yardımcıdır.

Badem yağı nedir ?

Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.

-Tatlı badem yağı adeta cildimize kusursuz bir güzellik vadediyor. Yağ, cilt tonunu eşitler, pürüzsüzleştirir ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

-Mucizevi tatlı badem yağı, cilt bakımının yanı sıra içeriğinde bulunan badem yağı asitlerinin diğer yağlardan daha yüksek bir içeriğe sahip olması nedeniyle saç, kaş, kirpik bakımında da oldukça etkili.

-A, B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağ tüm cilt tipleri için nemlendirici görevi tutuyor.

-Yapılan araştırmalarda, tatlı badem yağının güneş hasarlı ciltlerdeki ince çizgileri ve yaşlanma belirtilerini büyük oranda azaltıyor. Gene yapılan bir araştırmada ise antioksidan, anti-inflamatuar, bağışıklık artırıcı ve skar (yanık ya da yara izleri) azaltıcı bir etkisi olduğu bilgiler arasında.

-Özellikle kış aylarında artan cilt kuruluğu şüphesiz herkesin ortak problemi. Badem yağındaki yağlar tekli doymamış yağ olduğundan, cildiniz onları çabucak emer ve nemi korur. Bu sayede cildinizde ki kuruluk büyük oranda azalır.

-Tatlı badem yağı içeriğinde bulundurduğu E vitamini ve omega-6 yağ asitleri sayesinde göz çevresindeki koyu halkaları önlemeye yardımcıdır.

-Badem yağının içerisinde bulunan A, B ve E vitaminleri, sivilceleri kurutmada büyük rol oynar. Cilt yumuşatıcı özelliği sayesinde cilt bakımı ve sivilce tedavisinde doğal bir tedavi yöntemidir.

-Biz kadınların en fazla zorluk çektiği konulardan biri de hiç kuşkusuz ki makyaj temizleme. Makyaj yapmak kadar makyaj temizlemekte bir o kadar da önemli. Bu durumda kimyasal bir ürünü tercih etmek yerine doğal ürünlere başvurmanız daha doğrudur. Tatlı badem yağı, birçok makyaj temizleme ürününe göre oldukça etkili.

-Badem yağı yapısında bulundurduğu çinko ve psoriyaz sayesinde cildi yumuşatarak cilt döküntüleri ve kaşıntıları en aza indirir.

Başa dön tuşu
ERTAN HABER