Sınavda Başarılı Olmak İçin Hangi Dua Okunur?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Sınavda Başarılı Olmak İçin Hangi Dua Okunur?

Sınavda Başarılı Olmak İçin Hangi Dua Okunur? Bir çok öğrenci ve başarılı olmak isteyen inananlar yeterince emek gösterdikten sonra dua ederek Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederler. Sınavdan başarıyla geçmek isteyenler için hangi duaların okunması gerektiği detayları haberimizde..

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Sınava girmeden önce okunacak dualar

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâ na`büdü ve iyyâkenesta`în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ”. Ayrıca bu duanın sınava girmeden önce 19 defa okunması gerekiyor.

Sınavda Başarılı Olmak İçin Hangi Dua Okunur
Sınavda Başarılı Olmak İçin Hangi Dua Okunur

İsra Suresi sınava girmeden önce okunmalıdır

Kur’an-ı Kerim`de de hiç şüphesiz ki sınavdan önce okunacak dua vardır. Kur`an`ın 17. suresi olan İsra suresinin 80. ayeti sınav duası veya sınavda başarı duası olarak okunabilecek ayetlerdendir. Mekke döneminde inmiş İsra suresi 111 ayetten oluşmaktadır.

İsra suresi 80. ayet Türkçe okunuşu: Vekul rabbi edhilnî mudhale sidkin veahricnî muhrace sidkin vec’al lî min ledunke sultânen nasîra(n)

Türkçe meali: Şöyle dua er: “Rabbim! Benim gireceğim yere doğrulukla girmemi, çıkacağım yerden doğrulukla çıkmamı nasip eyle; yüce katında bana yardımcı bir güç, kuvvetli bir delil ver!”

Sınava girmeden önce bu duayı okursanız, içiniz rahatlar, huzur bulur ve sınavdan heyecanlanmadan başarıyla geçebilirsiniz.

Sınavda başarı duası olarak okunabilecek bir başka sure ise Ta-Ha suresidir. Musa suresi veya Kelim suresi olarak da adlandırılan Ta-Ha suresinin 25, 26, 27, 28. ayetlerini sınavdan önce okuyabilirsiniz.

25. ayet Türkçe okunuşu ve meali: Kâle rabbi-şrah lî sadrî – Musa şöyle yalvardı: “Rabbim! Göğsüme genişlik ver.

26. ayet Türkçe okunuşu ve meali: Veyessir lî emir – İşimi kolaylaştır.

27. ayet Türkçe okunuşu ve meali: Vahlul ‘ukdeten min lisânî – Dilimin düğümünü çöz

28. ayet Türkçe okunuşu ve meali: Yefkahû kavlî – Ta ki, sözümü iyi anlasınlar.

Sizin için: Uyumak İçin Dua Var Mı, Hangisi?

Sınavdan başarılı olmak için okunacak dua

  • “Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi’s salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü’l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi’l hayr.

Türkçe anlamı: Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat