Zeka Testlerinde Başarılı Olmak için Öneriler
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Zeka Testlerinde Başarılı Olmak için Öneriler

Zeka testleri, insanların isteği üzerine yaptırabilecekleri insanın zihinsel aktivite durumlarına göre onları bir takım uygulamalar ile değerlendirmeye yarayan testlerdir.  Zeka testlerinde gösterdiğiniz performansa göre uzman doktorunuz belli kriterlere göre sizi değerlendirir ve onlara bakarak sizin için bir rapor çıkararak zekanızın ne derecede olduğunu belirlemiş olursunuz. Peki bu uygulanan zeka testlerine girmeden önce ne yaparız da zeka testi sonucunda başarılı oluruz?

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Bu testler; insanların zihinsel aktiflik durumuna göre bir sonuç çıkardığı için özellikle yapılabilecek bir şey yoktur. Kişi zeka testine girmeden önce belli bir süre alıştırma yapar ve dikkat edilmesi gereken konulara ilgi gösterirse elbette bazı şeyler test esnasında o kişi için daha avantajlı hale gelebilir. Kişi zeka testine gitmeden günler belki de haftalar önceden zihnini rahatlatarak ve sürekli çalışır durumda tutarak zeka testlerinde daha iyi bir sonuç çıkarabilir.

Zeka Testi Çalışması: Basit Etkinlikler

Yapboz çözmek bunun için en iyi verilebilecek örneklerden biridir. Zeka testleri için en büyük hazırlığı yapbozlar ile yapabilirsiniz çünkü birden fazla alanda zihni çalışır durumda tutar. Örneğin çocukların parçaları takarken parçalara bakıp onların yönlerini ayarlamaları ve parçanın gelmesini düşündüğü yere elleriyle bunu taşıması bile el göz koordinasyonu açısından oldukça önemlidir.

Örneğin Stanford-Binet zeka testi uygulanırken bu konuya oldukça dikkat edilir. Burada uygulanan uygulamalar el göz koordinasyonu ve motor becerileri ile alakalıdır. Ayrıca yapboz yapmanın problem çözmek, ince ve kaba motor becerileri, hafıza gibi diğer alanlarda da çocuğun gelişimine katkıda bulunduğu kanıtlanmış bir olgudur.

Kitap okumak da ayrıca zeka gelişimi ve aktivitesi için oldukça önemli ve yapılması gereken bir aktivitedir. Kitap okumak sizi sürekli düşünmeye, hayal kurmaya ve beyni çalıştırmaya ittiği için okuduğunuz süre boyunca beyniniz hiç olmadığı kadar aktif olacaktır. Ayrıca okumanın analitik zekaya etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir avantaj olarak göze çarpar.

Kitap okumak kadar ayrıca yazı yazmak da oldukça önemli bir etkinliktir. Kitap okumaya benzer olarak burada da kişi kendi kafasında kurgular ve bunu yoğun düşünerek duygularıyla beraber kağıda aktarır. Burada kişi aynı zamanda yaratıcılık yeteneğini de kullandığı için oldukça fazla zihinsel aktivitede bulanacağı inkar edilemez bir gerçektir. Yazı yazmak belleğinizi geliştirmek ve çalışır tutmak için de oldukça önemlidir. 

Çok bilindik bir zeka testi olan Leiter Uluslararası Performans Testi yapılırken bellek esas alındığı için bu zeka testine hazırlanma konusunda size oldukça faydalı olacak bir aktivitedir.

Uyku da oldukça önemlidir. Dinç ve yerinde bir zihin için uyku eşsiz bir fırsattır. Yapılan araştırmalara göre beyin gelişmesinin en hızlı olduğu zaman uyku zamanıdır. Tıpkı sporcuların off-day vererek 2 gün spor yapıp bir gün dinlendirerek kaslarını daha hızlı geliştirmesi gibi burada da amaç sürekli kullanılan beynin dinlenerek daha da gelişmesi. Geceleri zihinsel aktivite durumunu neredeyse sıfıra indirerek stabil tutan beyin bu sayede gelişir. Sabah yapacağınız tüm aktiviteler ve öğrendiğiniz bilgiler kaliteli bir uyku sayesinde ancak beyninizde kalıcı bir yer edebilir.

İlginç ve orijinal bir etkinlik istiyorsanız hafızanızı canlandırmak ve güçlendirmek için fotoğraflarla küçük etkinlikler yapabilirsiniz. Bir fotoğraf ya da bir şeye bakarak sürekli geçmişi hatırlamaya çalışmak hafızanızı oldukça önemli ölçüde harekete geçirerek sizi ileriye taşıyacaktır. Yapmanız gereken geçmişten fotoğraflara ve nesnelere bakarak o gün ve olaylar hakkında detaylı şekilde gerekirse kendinizi zorlayarak olayı tüm ayrıntıları ile hatırlamaya çalışmak. Siz bunu yaptıkça hafızanız daha fazla meşgul olacak ve gelişecektir.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat