Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemlidir?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemlidir?

Arama motoru optimizasyonu (SEO) web sitesinin anahtar kelimelerde ilk sıralarda çıkması için yapılan çalışmalar bütünüdür. Tam olarak arama motoru optimizasyonunun nasıl yapılacağına dair net bir bilgiye ulaşmak pek mümkün değildir.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Genellikle arama motoru optimizasyonu; sektöre, internet sitesinin yapısına, bütçeye, sürece ve hatta seo uzmanı ve çalıştığı ajansa göre farklılık gösterebilir. Yalnız bu konu başlıklarının hiçbiri temelde sürecin neden değerli olduğunu net olarak cevaplamaz. Kısaca seo uygulamasının neden önemli olduğunu şu şekilde özetleyebiliriz.

Neden Arama Motoru Optimizasyonu Yaptırmalı?

Çünkü üst sıralarda yer almanın pek çok avantajı bulunur. Şurasını unutmamak gerekir ki arama motorları sitelerin üst sıralarda yer almak kurumsal siteler için sürekli reklam anlamına gelir. Örneğin bir televizyon reklamı gibi saat yada kanal istemez. O an arama yapan herkes doğrudan sizin ürününüz ve girdinizi görecektir. Bu da sürekli olarak ön plana çıkmak anlamına gelir.

Doğru çalışma yaparak üst sıralarda yer alırsınız. Bu hem satışınızı hem de marka bilinirliğinizi artırır. Çok yüksek reklam bütçelerinden daha ekonomiktir. Doğru strateji ile yıl boyunca süren bir reklam çalışmasından daha yüksek başarı elde edebilirsiniz.

Süreci uzman bir ekip profesyonel bir şekilde yönetebilir. Hem kısa sürede bu işlem tamamlanır hem de tüm seneye yayılan bir çalışma planlanır. Yüksek maliyetler, sürekli takip etmek ve karmaşık grafiklere ihtiyaç duyulmaz. Sonuç odaklı bir çalışma olduğu için başarıya götürür.

Araştırmalarda Seo Çalışmalarının Etkisi

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, arama motoru optimizasyonu yapan şirketlerin marka değerleri ciddi anlamda artmaktadır. Özellikle büyük kurumsal firmalar başta olmak üzere tüm adresler sürekli olarak arama motoru optimizasyonuna bütçe ayırmaktadır. Bu süreç içerisinde firmaların kendilerini geliştirdiği ve rakip analizine göre çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz.

Yine yapılan başka bir çalışmada doğru arama motoru optimizasyonu yapan firmaların daha üst segmentte ürün üreten rakiplerine göre çok daha üstün geldikleri ve başarılı satışlar elde ettiklerini gözler önüne sermiştir. Artık bu keşfedilen seo gücünü hemen hemen tüm kurumsal marka uygulamak istemektedir.

Yan Markalar ve Web Siteleri

Kurumsal firmalar çıkardığı yan ürünleri ve/veya viral reklam kampanyaları ile de ana ürünlerini desteklemektedir. Öyle ki sadece ana ürün değil yan alanlarda da arama motoru optimizasyonu yaparak çalışmalarını bir adım öne çıkarmayı başarırlar. Bu konuda yapılan yatırımlar ise her geçen sene daha da artış göstermektedir.

Sosyal medya çalışmaları ve sosyal medya adreslerine yapılan seo çalışmaları da bu konunun başka bir boyutu olarak kabul edilebilir. Şurası unutulmamalıdır ki sosyal medya başta olmak üzere web sitelerinin tamamı bir bütün olarak kabul edilir.

Doğru seo uzmanı tarafından yapılan bu çalışmalarda bir bütün olarak seo çalışması yapılması esastır. Bu da kısa sürede üst sıralarda yer almanızı sağlayacaktır.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat