Karbonatın Bilmediğiniz Mucizeleri! Karbonat Her Derde Deva
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Karbonatın Bilmediğiniz Mucizeleri! Karbonat Her Derde Deva

Karbonatın Bilmediğiniz Mucizeleri! Karbonat Her Derde Deva. Yaygın olarak “karbonat” olarak bilinen sodyum bikarbonat, çoğunlukla hamur işlerinde kullanılan gündelik ev ürünüdür. Bu ürünün ne işe yaradığı, bildiğiniz mutfak kullanımlarının ötesinde. Karbonat birçok ev ürününde kullanılan çok yönlü bir malzemedir ve tuhaftır ki sağlık üzerinde de faydaları çoktur. İşte karbonatın hiç bilmediğiniz 24 faydalı kullanımı!

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Sebze – Meyvelerinizi Temizleyin

Meyve ve sebzelerinizdeki pis böcek zehrinden kurtulmanın en iyi yolu aslında karbonat kullanmaktır. İki bardak suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve ardından sebze ve meyvelerinizi bu karşımın olduğu kâsenin içine koyun ardından ıslak bir bezle ovun. İşte bu kadar.

Kilim ve Halıları Temizleyin

Kilimlerinizi tazeleyin ve halılarınızdaki lekelerden karbonat dökerek kurtulun. Kilimin üstüne bol miktarda karbonat serpin ve üstüne sıcak su dökün. Karışımın kilime iyice karışmasını bir gece bekleyin ve ardından en iyi sonuçlar için vakumlayın. Eğer zorlu bir leke ile karşı karşıyaysanız, bu karışımı birkaç kez uygulayın. Bunun sonucunda halı ve kilimleriniz yeni gibi duracak ve cüzdanınız yeni bir halı satın almak için acı çekmek zorunda kalmayacak.

Gargara Yapın

Ne yapsanız da geçmeyen ağız kokusundan bıktınız mı? Karbonat ile gargara yapmak dış fırçasıyla elde edemeyeceğiniz sonuçlara ulaşmanız için harika bir yoldur. Antibakteriyel ve antimikrobiyal faydalar sağlamasının yanında karbonat, nefesinizi tazelemek için harika bir solüsyon olabilir. Bu tarif oldukça basittir: sadece yarım çay kaşığı karbonat ile sıcak suyu yeteri kadar karıştırın ve gargara yapın.

Deodorant

Deodorant niyetine karbonat kullanmak, vücudunuzu kimyasallara maruz bırakmadan kötü kokulardan kurtulmanın kolay yoludur. Tek ihtiyacınız olan şey biraz karbonat ve sudur. Bu karışımı koltuk altınıza sürün ve güzel kokmaya başlayın.

Oda Parfümü

Çoğu oda parfümleri kötü kokuları gidermek yerine onları sadece maskeliyor ve etkisi geçtikten sonra kötü kokular tekrar gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca oda parfümlerinin barındırdığı kimyasalların ne olduğunu biliyor muyuz? Cevap; tabi ki hayır! Karbonat daha güvenli bir alternatiftir ve kötü kokuları gizlemek yerine onları yok eder.

Daha Parlak ve Beyaz Kıyafetler

Daha temiz ve parlak kıyafetler elde etmek için normal deterjanlarınıza ek olarak çamaşır makinanıza sadece bir su bardağı karbonat ekleyin. Karbonat suda çözünebilen bazik bir tuz olduğu için lekeleri çıkarmaya yardımcı olur. Lekelerde asit ile etkileşime girdiğinde lekeleri çıkarır.

Banyo Temizleyicisi

Banyoları temizlemek zor olabilir. Küvetteki yerinden bile kımıldamayan izler, saçlarınızı yolmak istemenize yol açar. Bunun için çeşitli ürünler mevcuttur ancak karbonat en düşük maliyetli temizleme seçeneğinizdir. Karbonat, sadece banyo yüzeylerinizi beyazlatmaz aynı zamanda dezenfekte de eder. Banyo fayanslarınızdan tuvalete kadar, aralarında ne varsa hepsi için kullanılabilir. Karışımınızı hazırlayın, gerekli yerlere ovalayarak uygulayın ve 20 dakika sonra silin.

Gümüş Eşyaları Parlatın

Gümüş takımlarla ilgili can sıkıcı olan şey onların zaman içerisinde matlaşmalarıdır. Ancak bunların parlak ve temiz görünmeleri ne kadar da muazzam bir şeydir! Karbonat gidermek istenilen matlaşmış lekelerle başlattığı kimyasal reaksiyon için oldukça kullanışlıdır. Karbonat eklenmiş sıcak suyu gümüşün üzerine dökün ve gerçekleşen reaksiyonu gözlemleyin. Sonuç sizin için hoş bir sürpriz olacak.

Spa Tedavisi

İşteki uzun bir haftanın sonunda tükenmiş hissediyor olabilir ve rahatlatıcı bir kaçış sağlayacak tedavi için paraya sahip olmayabilirsiniz. Küvetinizde biraz karbonat ilave edilmiş sıcak su ile kendi spanızı yaratabilirsiniz. Bu hem para harcamanızın önüne geçecek hem de evde kalmanızı sağlayacaktır.

Diş Fırçalarını Dezenfekte Edin

Kullandığınız diş fırçasını temizlemek muhtemelen gün içerisinde aklınıza gelmeyen bir şeydir. Ancak soğuk ve hastalıklı günleri düşündüğümüzde bu oldukça önemlidir. Her gün ağzınızın içine giren bir nesneyi bir düşünün, onu temizlemek istiyoruz. Karbonat su ve sirke ile birleştiğinde tüm bakterileri yok edebilir. Sadece 30 dakika içerisinde temiz bir dış fırçasına sahip olacaksınız.

Böcek Isırıklarını Tedavi Edin

Cildinize her gün karbonat uygulamanız güvenli değildir ancak böcek ısırıklarının sebep olduğu sızlama, kaşıntı ve kızarıklıkları rahatlatma konusunda yararlıdır. Zaten önerilen birçok krem karbonat içeriyor. Ancak karbonat ve su kullanarak kendi solüsyonunuzu yaratabilirsiniz.

Yanmış Tencereleri Halledin

Her şeyi denediniz ve yemek pişirirken kazara dibini yaktığınız tencereyi atmak üzeresiniz. Yazık! Bu tip kazaları halletmek zor olabilir ancak bu karbonat solüsyonunu duymadan önceydi. Sadece karbonat ile birlikte suyu kaynatın ve yanmış bölgeye dökün.

Ayakkabılarınızı Temizleyin

Karbonat, kokuşmuş bir ayakkabının yarattığı can sıkıcı problemden kurtulmak için bir çözümdür. Tek yapmanız gereken iki yemek kaşığı karbonatı iki çiftin de içine dökmektir ve en iyi sonucu almak için karbonatı bir süre ayakkabının içinde bekletin.

Mide Ekşimesini Giderin

Çoğunlukla reflü olarak bilinen mide ekşimesi, boğazdan başlayıp yemek borusundan mideye doğru oluşan yanma hissidir. Aşırı yeme, stres, baharatlı yiyecekler ve bazı meyveler bu mide ekşimesine sebebiyet verebilir. Mide asidini bastıran ve bu problemle savaşan karbonatın farkına varmadan önce bu hastalık çok sancılı bir süreçti. İçine bir yemek kaşığı atılmış bir bardak suyu için ve biraz sonrasında normal hissetmeye başlayacaksınız.

Kanser Tedavisi

Kemoterapi, kanser hücrelerinin gelişmesini engellediği için kanser hastalarının tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılır. Fakat ya bu kemoterapinin daha ektili çalışmasını sağlayacak bir şey varsa? Evet, bu büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey olurdu! Karbonat bunu gerçekleştirebilir. Karbonat, kanserli tümörün çevresini daha az asidik yaparak kemoterapi tedavisine yardımcı olur.

Kabarık Omlet

Yumurtayı sevmeyen insanlar, günü geçirebilmek için omletlerin yeterli olmadığını hissederler. Her 3 yumurtaya yarım çay bardağı karbonat eklemek kabarcıklar oluşturup omletin rengini açacaktır. Aynı zamanda yumurtalar daha dolgun ve doyurucu görünecektir.

Lavabo Giderlerini Temizleyin

Banyo ya da mutfakta olsun tıkanmış giderler oldukça kötü bir durumdur. Tüm ihtiyacınız olanlar; sirke, karbonat ve bir kap kaynamış su. Bu karışımı içlerine dökerek 5-10 dakika içerisinde tamamen temizlenmiş giderlere sahip olacaksınız.

karbonatın bilmediğiniz mucizeleri! karbonat her derde deva
Karbonatın Bilmediğiniz Mucizeleri, Karbonat Her Derde Deva, karbonat ne işe yarar, karbonat diş temizlerken kullanılır mı, karbonatın işlevleri nelerdir, karbonat böbrek hastalığına iyi gelir mi, karbonat halı temizlemede etkili mi, karbonat fayans temizlemede etkili mi, karbonatın malzemeleri nelerdir, karbonat neleri beyaz yapar, karbonat dişe zarar verir mi, karbonat boğaz ağrısına iyi gelir mi

Çöp Öğütücü Kokusunu Giderin

Karbonatın Bilmediğiniz Mucizeleri! Karbonat Her Derde Deva. Bir süre sonra çöp öğütücüsüne atılanlar korkunç bir kötü oluşmasına sebebiyet verir. Bu noktada karbonat ve sirke karışımı devreye giriyor. Çöp öğütücüsüne bir dakika boyunca sıcak su ekleyerek başlayın. Sonra çeyrek paket karbonat gidere boşaltın ve iki saniye boyunca öğütücüyü çevirin. 10 dakika sonra bir bardak sirke dökün ve baloncuklar oluşmaya başlayacaktır. Son olarak üzerine su akıtın. İşte oldu, mutfağınız şimdi daha iyi kokacak.

Dişlerinizi Beyazlatın

Hepimiz çay ya da kahveye bağımlıyızdır. Fakat bu kabahatli keyiflerin abartılması, diş rengini değiştirmesi gibi önemli etkiler yaratabilir. Eğer bu sıcak içeceklerin abartı tüketimini bırakmak istemiyorsanız o zaman maaşınızın yarısından fazlasını diş ürünlerine ya da temizliğine harcamak zorunda kalabilirsiniz. İnci gibi beyaz dişlerinizi korumak, sağlıklı ve temiz tutmak için bir önerimiz var! Çeyrek çay kaşığı kadar karbonat ve su karışımını diş fırçanıza sürün ve uygulayın.

SİZİN İÇİN: Mavi Muz Nedir? Mavi Muz Nasıl Yetişir? Normal Muzdan Farkı Nedir?

Boğaz Ağrısı

Sık sık boğaz ağrısı geçirenlerden misiniz? Ya da daha kötüsü sürekli boğaz enfeksiyonu geçirenlerden misiniz? Bu hastalık çok kötü olabilir ve çok fazla antibiyotik tüketmek de vücudunuz için zararlı olabilir. Çabuk ve sağlıklı iyileşme için karbonat ile günde üç sefer gargara yapmayı deneyin!

Sararan Tırnaklarınızı Beyazlatın

Aşırı oje kullanımı ve bu ojelerin tırnakta fazla tutulması tırnak üzerinde lekelere sebebiyet verir. Bu lekelerden karbonat ve az miktarda peroksit karıştırarak kurtulabilirsiniz. Karışımı tırnaklarınıza sürün ve tırnaklarınız normal görünümüne kavuşacaktır.

Kararan Koltukaltlarınızın Rengini Açın

Yaz köşede görünmeye başladığında kararmış koltuk altlarına sahip olmak kadar rahatsız edici bir şey yoktur. Bu problemden nasıl kurtulabiliriz? Evet, cevap düşündüğünüzden de basit. Amacınıza ulaşmak için ihtiyacınız olan şeyler karbonat, su ve bir kâse. Karışımı oluşturun ve bölgeye masaj yaparak uygulayın. 30 dakika boyunca bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. En iyi sonucu almak için bunu haftada 2-3 kez uygulayın.

Spor Performansınızı Arttırın

Karbonat, sporcular için de oldukça faydalı olabilir. Bu ürün özellikle yoğun geçen antrenmanlarınız sırasında daha uzun süre boyunca üst düzey performans sergilemenize yardımcı olabilir. Karbonat, antrenmanınız ilerledikçe yaşayabileceğiniz yorgunluğu erteleyebilir. Bu etki aslında pek de beklemediğimiz bir şey, değil mi?

Kronik Böbrek Hastalığı

Bu hastalık zaman içerisinde bir börekteki işlevlerin kaybına yol açar. Çalışan böbrekler, fazla ve atık suyu kanımızdan temizlediğinden dolayı sağlığımız için oldukça önemlidir. Neyse ki karbonat, bu hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir. Takviye ilaç niyetine karbonat tüketilebilir.

Karbonatın Bilmediğiniz Mucizeleri, Karbonat Her Derde Deva, karbonat ne işe yarar, karbonat diş temizlerken kullanılır mı, karbonatın işlevleri nelerdir, karbonat böbrek hastalığına iyi gelir mi, karbonat halı temizlemede etkili mi, karbonat fayans temizlemede etkili mi, karbonatın malzemeleri nelerdir, karbonat neleri beyaz yapar, karbonat dişe zarar verir mi, karbonat boğaz ağrısına iyi gelir mi

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat