Mavi Muz Nedir? Mavi Muz Nasıl Yetişir? Normal Muzdan Farkı Nedir?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Mavi Muz Nedir? Mavi Muz Nasıl Yetişir? Normal Muzdan Farkı Nedir?

Mavi Muz Nedir? Mavi Muz Nasıl Yetişir? Normal Muzdan Farkı Nedir? Yediğimiz meyvelerin ne kadar sıradan olduğunu düşündürecek ilginç bir meyve olan mavi java muzunu daha önce duydunuz mu? Duymadıysanız bu bilgiler karşısında çok şaşıracaksınız!

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Öğleden sonra atıştırmalık olarak birkaç dilim ananas ya da kahvaltıda bir avakado yediğimizde kendimizin tamamen tropikal ve şık olduğunu düşünürüz. Ancak henüz hiçbir şey denemediğiniz muazzam tropikal lezzetlerin olduğunu duyunca bu yiyecekler size oldukça sıradan gelecek.

VANİLYALI DONDURMA TADINA SAHİP

Mavi java muzu, sadece mavi değil, aynı zamanda vanilyalı dondurma tadına sahip özel bir muz çeşididir. Sert ve soğuğa dayanıklı olan mavi java muzunun vanilyalı dondurmaya çok benzer bir kıvamı ve tadı olduğu söylenir. Mavi java çeşidi Güney Doğu Asya’dan geliyor ve kıtalardan Kuzey Avustralya’ya yayılıyor. Ayrıca Hawaii’deki dondurma muzu, Orta Amerika’daki Cenizo ve Fiji’deki Hawaii muzu olarak da biliniyor.

SİZİN İÇİN: Kurt Üzümü Nedir? Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir? Nerede Yetişir?

Peki vanilyalı dondurma, muzunuzdan istediğiniz bir lezzet mi?

Neyse ki, bu meyveyi deneyen, bu meyve hakkında blog yazan ve bilmemiz gerekenleri bize söyleyebilecek insanlar mevcut. Fitness ayakkabısı ve çiğ gıda meraklısı Grant Campbell, bir yıl önce bu meyveyi denemiş ve tepkisini belirtmiş. Bu lezzetin ‘olağanüstü’ olduğunu söyleyerek yorumunu yapmıştı. Bu muzu deneyenlerin çoğu, ilginç tadı karşısında oldukça memnun kalmış, mavi muz nasıl yetişir?

YÜKSEK NEMLİ ILIK ZENGİN TOPRAKLARDA YETİŞİYOR

LadyFlora adlı bir diğer YouTuber da, muzların ‘çok kremalı bir tadı’ ve tipik muzunuzdan daha hafif bir tadı olduğunu söyleyen bir diğer kişi. Siz de belli yerlerden ve satıcılardan bir miktar java muzu tohumu alırsanız bahçenizde bu dondurma tadına sahip muzlardan yetiştirebilirsiniz. Blue Java muzları, ‘Yüksek nemli, ılık, zengin topraklar’ gibi yerlerde yetişir. Ayrıca gübreleme ve güneş ışığına ihtiyaç duyarlar.

Mavi Muz Nedir, Mavi Muz Nasıl Yetişir, Normal Muzdan Farkı Nedir, muzlar nasıl yetişir, mavi muza gıda boyası sürülüyor mu, mavi muz gerçekten var mı, mavi muzun faydaları nelerdir, mavi muzu nasıl sipariş edebiliriz, mavi muzun tadı nasıldır, mavi muz tohumu satılıyor mu, mavi muzlar en çok hangi bölgelerde var

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat