Koronavirüste korkutan gelişme...Bağışıklık umutları boşa çıkıyor! NEDEN HABER Korkunç HABER
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Koronavirüste korkutan gelişme…Bağışıklık umutları boşa çıkıyor!

İçindekiler

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla ilgili güzel haberler beklemeye devam ediyor. Ancak Hong Kong’dan gelen korkutucu bir haber Covid-19’la ilgili umutları azalttı

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı nereydese 24 milyona yaklaşmış durumda. Covid-19 kaynaklı ölümlerse 800 bini çoktan geçti.

Dünya çapında aşı çalışmaları devam etse de Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede ikinci dalga paniği çoktan başladı, alarm zilleri çalmaya devam ediyor.Tüm bu gelişmelerin ortasında Hong Kong’dan gelen bir haber korkuyu daha da büyütmüş oldu.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

VİRÜSE 4 AY İÇİNDE İKİNCİ KEZ YAKALANDI! 

Hong Kong’da genç bir erkeğin dört ayı aşkın süre arayla yeniden koronavirüse yakalanması, virüse karşı bağışıklığın kısa sürebileceğine işaret ederken, Covid-19 aşısına bağlanan umutlar hakkında da soru işaretleri yarattı.

Bu, dünyada laboratuvar testleriyle doğrulanan ilk koronavirüs tekrarlama vakası. Hong Kong Üniversitesi’nden bilim insanlarının virüs üzerinde yaptıkları genetik inceleme, genel olarak sağlıklı biri olan genç adamın ikinci defa virüsün çok hafif farklı bir versiyonuna yakalandığını ortaya koydu. Araştırmacılar genç hastanın bağışıklık sisteminin yine de virüsü tanımasını ve ikinci kez hastalanmaktan korumasını umuyorlardı.

BAĞIŞIKLIK YOKMUŞ GİBİ DAVRANMALIYIZ 

Dr Kelvin Kai-Wang To ve çalışma arkadaşları, Covid-19 geçirmiş kişilerin bağışıklık kazanmış olduğunu varsaymamak gerektiğine işaret ediyorlar. Aşılama başladığında bu kişilerin de aşılanmasını, aynı şekilde maske takma ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmesini öneriyorlar.

Hong Konglu doktorlar yazılı açıklamalarında “Bulgularımız, hastalar doğal bağışıklık kazanmış olsa bile, Covid-19’un küresel insan nüfusu içinde tıpkı yaygın gribe yol açan koronavirüsler gibi kalıcı olabileceğine işaret ediyor” diyerek uyarıda bulunuyorlar.

BELİRTİ GÖSTERMEDİ 

İngiltere üzerinden İspanya’dan Hong Kong’a dönmekte olan 33 yaşındaki hastanın, virüsü ikinci kez aldığını fark etmediği, 15 Ağustos’ta ülkesine inişinde havaalanında yapılan testte enfekte olduğunun anlaşıldığı bildiriliyor.

Hasta havaalanından hastaneye sevkedilerek testleri negatif çıkana dek burada tutulmuş ama hiç bir hastalık belirtisi göstermemiş.

Mart ayında ilk kez hastalandığında üç gün boyunca ateş, öksürük, baş ve boğaz ağrısı çektiyse de çabuk iyileştiği aktarılıyor.

VİRÜS VÜCUTTA KALMIŞ OLABİLİR Mİ? 

Aslında bazı hastalarda özellikle de hamile kadınlarda hastalık atlatıldıktan sonra da virüsün bir süre vücutta kaldığı biliniyor. Bu konuda ilk testten 104 gün sonra hala virüs taşıyan örnekler biliniyor.

Ama Hong Konglu uzmanlar, bu son vakanın, virüsün vücutta kalması değil, kesinlikle bir yeniden enfekte olma vakası olduğundan eminler. Bu kadar kesin konuşmalarının bir sebebi hastada bulunan virüsün bu kez az da olsa farklı bir genetik yapıya sahip olması.

AVRUPADA’Kİ VİRÜSÜN AYNISI 

Ayrıca Amerikan bilim dergisi Clinical Infectious Diseases’de yayınlanan araştırmaya göre, genç hastanın taşıdığı virüsün genetik yapısının, Covid-19 salgınının yeniden yükselişe geçtiği Avrupa’da görülen koronavirüsün aynısı olduğu görüldü.

Fakat bunun çok da kaygılanacak bir şey olmadığını düşünen bilim insanları da var. Guardian gazetesine konuşan Wellcome Sanger Enstitüsü’ndeki Covid-19 genom projesi danışmanlarından Dr Jeffrey Barret, Hong Konglu uzmanların bu vakadan fazlaca genel sonuçlar çıkardıklarını düşünüyor.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat