Türkiyenin keşfedilmemiş ve CENNET yerleri
Türkiye doğa harikaları ve tarihi güzellikleriyle yılda binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin gidilmesi gereken ve keşfedilmemiş doğa harikalarını görmek ister misin ? O zaman doğru yerdesin. Ülkemizin her ilinde mutlaka görülmesi gereken yerler vardır ancak bu sıraladıklarıma gitmek isteyeceğinizden eminim. Sizin de eklemeyi unuttuğumuz Türkiyenin keşfedilmemiş ve görülmesi gereken doğa güzelliklerini yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Faralya
Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen cennet yerlerinden biri de tarihi, doğal zenginlikleri ve karaçam ormanları içinde Faralya. Bu cennet köşesi sadece Fethiye kadar uzağınızda. Fethiye’de deniz, güneş, kumsa aradığınız o zaman bırakın yüzmeyi seyrine bile doyamayacağınız Kaputaş Plajı Fethiye tatilinizde size eşlik edecek.
Ortakent
Bodrum’un keşfedilmemiş cenneti Ortakent el değmemiş doğasıyla ünlü. Mandalina bahçeleri arasında masmavi bir deniz ve bozulmamış bir köy hayatına kim hayır diyebilir ki… Ayrıca mavi bayraklı deniz keyfi de yine burada. Taş evlerle süslü, Ortakent’in güzelliğine güzellik katan eski değirmen Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen cennet yerleri listesindeki Bodrum Ortakent’te sizi çağırıyor.
Kelebekler vadisi
Türkiye’nin tanıtımı dendiğinde akla gelen ilk resim Ölüdeniz‘dir. Kelebekler Vadisi ise; Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi sınırlarında kalan bir cennet alanıdır. Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili olan vadi, 80’den fazla kelebek çeşidine ve özellikle Kaplan kelebeğine ev sahipliği yapar. Faralya Köyü içinde kaynağı bulunan ve 50 metrelik yükseklikten vadiye dökülen şelale muhteşem bir manzaranın oluşmasını sağlar. Şelaleden dökülen sular Akdeniz’e karışır.
Adrasan Suluada
Suyun dibi beyaz üstü turkuaz, burayı ben gezdim ve mükemmel bir suyu mükemmel bir kumu var şiddetle gitmenizi tavsiye ederim. Gemi turu 100 TL civarında götürüyor.
Antalya’nın Olympos/Adrasan tatil beldesinde, Bembeyaz kumu ve turkuaz suyuyla tam bir cennet parçası burası. Suluada’nın kaya yapısı kalsiyum karbonat içeriyor. Buradaki kumun bu kadar beyaz olmasındaki sır ise kumun içinde yaşayan çok sayıdaki “foraminifera” adlı mikroorganizmalar. Adadan çıkan tatlı su nedeniyle taşlar bembeyaz olunca, deniz suyu daha da berraklaşmış bir görünüm alıyor. Hal böyle olunca tropik bir havuz görüntüsü çıkıyor karşımıza.
Patara Çölü
Antalya’nın Kaş ilçesi sınırlarındaki Patara Plajı, Afrika çöllerini anımsatan kum tepeleri, atlı ve develi safari turlarıyla herkesin ilgisini çekiyor. Bölgedeki kazılarla Likya Birliği’nin önemli kentleri arasında yer aldığı ve tarihi milattan önce 8. yüzyıla dayanan Patara Antik Kenti yakınlarındaki kum tepeleri, Mısır’ın çöllerini anımsatıyor.
Salda Gölü
Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Salda Gölü, doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en sevilen noktalarından biri. ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü, dünyanın en temiz göllerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Ölüdeniz
Fethiye, Marmaris‘in 135 km. güneydoğusunda yer alan dünya çapında ünlü bir tatil beldesi. Fethiye, Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden birisi. Ölüdeniz ise Fethiye’nin incisi.
Pamukkale
Denizli iline yaklaşık 15 km uzaklıktaki Travertenleri mutlaka gezin derim. Ben de 2017 yılında motosikletim ile orayı ziyaret ettim ve görülmeye değer bir yer. Dünyanın her yerinden turistler akın ediyor…
Pamukkale Travertenleri, kaynak sulardan ve traverten teraslı tepelerden meydana geliyor. Çökelez Dağının eteklerinde yer alan ve ovadan 100–150 m. yükseklikte uzanan bu terasta yaklaşık 6 km. uzaklıkta Pamukkale’yi var eden, travertenlerin oluşumunu sağlayan termal kaynaklar yer alıyor.
Saklıkent
Fethiye-Antalya arasındaki 18 km. uzunluğundaki Saklıkent, olağanüstü güzellikler sunan bir vadi olarak karşımıza çıkıyor. İlerlemek için kayalara tırmanacağınız mekan size farklı bir deneyim sunacak.
Altınbeşik Mağarası
Altın beşik mağarasına 2019 yılında merak ederek gittim ve olağanüstü olan bu mağara şehir merkezine 60-80 km mesafe uzaklıkta mağaranın içine botla giriliyor, resmen turkuaz bir su. Rengi ve ürpertici görüntüsüyle gerçekten görülmeye değer bir yer.
Altınbeşik Mağarası, Antalya‘nın İbradı (Aydınkent) ilçesinde bulunan enfes bir doğal güzellik. 1994’ten bu yana ülkemizin ilk ve tek mağara milli parkı statüsündeki Altınbeşik Mağarası Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Manavgat Çayı, yürüyüş rotaları ve park çevresindeki bakir doğayla, doğa turizmi tutkunlarının ve doğa aşıklarının gözdesi.
Uzungöl
2018 yılında Trabzon’un Uzungöl’üne gitmek nasip oldu. Buraya ekliyorum çünkü mutlaka gidip ziyaret etmeniz gereken bir yer. Doğa ile iç içesiniz.
Uzungöl Doğa Harikası Görmeniz Gereken Yerler Karadeniz’in gezilecek yerleri tamamen doğal güzellikleri ile kaplı yerlerdir ve bu yerlerde gezmek büyük bir keyiftir. Size cennetteymiş hissi verecek olan Karadeniz bölgesinin özellikle Trabzon ilinde gezilecek birçok sayıda turistik yer vardır. Uzungöl, Trabzon ilinin gezilecek en turistik yerlerinden biridir ve yılda buraya binlerce turist akın etmektedir.
Taşyaran Vadisi
2019 yılında ziyaret ettim. Uşak’ın yaklaşık 30 km uzaklığındaki suyun kayaya vermiş olduğu şekil görülmeye değer. Henüz turizme çok açık olmayan bu vadi iki ormanın arasında kalıyor. Sulak mevsimlerde özellikle ilkbaharda su seviyesi kayaların en üstüne kadar çıkıyor. Yani ben bu fotoğrafı ilkbaharda çekinemezdim çünkü su seviyesi oldukça yukarıda olacaktı.
Uşak’ta İzmir karayolu üzerinde, Yenişehir mevkiindeki Taşyaran Vadisi, ülkemizde bir eşi bulunmayan ve görenleri şaşırtan bir doğa mucizesi. İmren Deresinin, nadir görülen sert kayaçları bin yıllardır aşındırılmasıyla oluşmuş bir güzellik. Büyük bir fay kırığı sonrasında suyun ve rüzgârın kayalarda bir nakış gibi oluşturduğu, Taşyaran Vadisi, Anadolu’nun en ilginç doğal güzelliklerinden biri.
Sevgili okurum beni İnstagram’dan takip edebilirsin instagram adresim için tıkla