Johnny Depp kimdir ? - NEDEN HABER Sosyal medya hesabı
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Johnny Depp kimdir ?

John Christopher “Johnny” Depp II Amerikalı oyuncu, yapımcı ve müzisyendir. En İyi Erkek Oyuncu dalında bir Altın Küre ve bir SAG ödülü sahibidir. 1980’lerin televizyon dizisi 21 Jump Street ile öne çıkarak gençlik idolü oldu.

“21 Jump Street”

9 Haziran 1963’te Owensboro, Kentucky’de doğdu. Florida’da büyüdü ve 15 yaşında bir rock müzisyeni olmak umuduyla okulu bıraktı. The Kids adlı rock grubunda müzik yapmaya başladı ve grubun davulcusunun kız kardeşi Lori Anne Allison ile 20 Aralık,1983’te evlendi.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Los Angeles, California’da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi A Nightmare On Elm Street’de 1984 yılında oynama şansı buldu. 1985 yılında ise Lori Anne Allison’dan boşandı.

Şuan Fransız şarkıcı-oyuncu Vanessa Paradis ile birlikte yaşamaktadır, Lîlly-Rose Melody ve Jack adlarında iki çocuğa sahiptirler.

Johnny Depp’in kariyeri için en büyük devrim şüphesiz ki Tim Burton dokunuşudur. Oyuncunun kariyerine altın harflerle yazılmış birçok filmde ünlü yönetmen Tim Burton’un imzası vardır. Burton-Depp ikilisi Amerikan sinema tarihine şimdiden geçmiş, ne yönetmen oyuncudan ne de oyuncu yönetmenden vazgeçebilmiştir.

Ancak oyuncunun bugüne kadar ki doruk noktası Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti filminde olmuş ve bu film sayesinde 2004 yılında Akademi Ödülleri’nde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olmuştur.

The Doors grubu için çekilen ‘When You’re Strange: A Film About The Doors’ adlı filmin soundtrack’inde  imzası olup,  seslendirmesi Johnny Deep tarafından Yapıldı

Karayip Korsanları

Filmografi

2006  Karayip Korsanları :Ölü AdamınSandığı, The Rum Diary
2005   Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Tim Burton’dan Ölü Gelin
2004   Düşler Ülkesi, Gizli Pencere
2003   Bir Zamanlar Meksika’da, Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti
2002   Lost in La Mancha
2001   Beyaz Şeytan, Cehennemden Gelen
2000   Çikolata, Erkeğin Gözyaşları, Karanlıktan Önce
1999   9. Kapı, The Astronaut’s Wife, Hayalet Süvari
1998   Vegas’ta Korku ve Nefret
1997   The Brave, Köstebek
1995   Dead Man, Don Juan DeMarco,   Nick of the Time

1994   Ed Wood
1993   Amerikan Rüyası, Benny & Joon,  What’s Eating Gilbert Grape
1990   Cry-Baby,  Edward Makaseller
1986   Müfreze
1985   Private Resort
1984   Elm Sokağı Kabusu

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat