Kışın güneş kremi kullanılır mı? Faydaları nelerdir?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Kışın güneş kremi kullanılır mı? Faydaları nelerdir?

Kışın güneş kremi kullanılır mı? Faydaları nelerdir? Güneşin zararlı etkilerini yazın daha çok görürüz. Bunun sebebi  güneş ışınları en dik konumda bu mevsimde gelir. Dolayısıyla tenimizin sağlığını korumak için de 50 faktörlü güneş losyonu, köpüğü kullanırız. Güneş koruyucu kışın da kullanılmalıdır. Yazın cildimize sürdüğümüz kadar çok faktörlü olmasa da en azından 30 faktörlü losyon kullanmalı ve tenimizin sağlığını korumalıyız.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Kışın da Güneş Kremi Sürülmeli mi?

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte herkesin vazgeçilmez cilt ürünlerinden birisi, güneş kremleri olur. Güneş kremleri , direkt güneş ışığı altında kalan cilt bölgesi üzerinde koruyucu bir katmanın oluşmasını sağlar. Güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce, yeterli miktarlarda sürülmesi, dâhil olduğu koruyuculuk etkisini göstermesi için yeterli olacaktır.
Plajlarda herkes tarafından kullanılan bu koruyucu kremlerin, yılın diğer zamanlarında kullanılması akıllara takılan bir sorudur. Güneş kremi her mevsim kullanılır mı, sorusunun kısa cevabı evettir. Güneş ışınları altına çıkılan her durumda güneş kreminin kullanılması önemlidir. Peki kışın bulutlu havalarda da güneş kremi sürülmesine gerek var mı? Neden kışın da güneş kremi sürülmeli? Bu soruların cevaplarının ayrıntılı açıklamalarını sizlerle paylaştık. 

Kış Aylarında Neden Güneş Kremi Kullanılır?

Yaz aylarında güneşin daha sıcak ve güçlü bir etki gösterdiği bilinen bir gerçektir. Ancak bu durum, cilt için yıpratıcı güneş ışınlarının, diğer mevsimlerde görülmediği anlamına gelmez. Kış aylarında gelen güneş ışığı içerisinde de UVA ve UVB ışınları bulunur. Kış mevsimindeki güneş, cilt üzerinde hızlı yanıklara neden olmayabilir. UVA ve UVB ışınlarının istenmeyen sonuçları ise her mevsim aynı kalır. Bu nedenle zararlı ışınlara karşı alınması gereken koruma sürekli olmalıdır. Yılın her zamanında güneş kremi uygulanması önerilir. 

Bulutlu Havalarda Güneş Kremi Sürülür mü?

Kış ve bahar aylarının bir kısmını, bulutlu günler oluşturur. Güneş ışınları direkt olarak cilt ile temas etmediğinden, bu günlerde güneş kremi sürülmesine gerek olmadığı düşünülebilir. Ancak bu yanlış bilinen bilgilerden birisidir. Çünkü güneş ışınlarının zararlı kısımlarının büyük bir bölümü (%85 kadarı) bulutlar arasından geçebilir. Bu nedenle güneş ışınlarını direkt olarak görmemenize rağmen, cildiniz üzerinde bıraktığı etkiler aynı olur. Kış ve bahar aylarının bulutlu, yağmurlu günlerin de bile güneş kremi kullanmanız önerilir.
Bulutlu günlerde, normalde kullandığınızdan daha düşük bir SPF değerine sahip güneş koruyucu kullanabilirsiniz. Yaz aylarında direkt güneş ışığı altında uzun saatler kaldığınız günlerde 50 SPF değerine sahip kremleri tercih edebilirsiniz. Kış aylarının bulutlu günlerinde ise, 30 SPF değerli kremlere cildinize uygulayabilirsiniz. 

Karlı Havada Güneş Kremi Sürülür mü?

Güneş ışınları, kar üzerinden yansıyarak cilt üzerinde yanık izleri bırakır. Kar yanığı olarak da adlandırılan bu durum, zararlı UV ışınlarının yansıması sonucu gerçekleşir. Kar yanığından korunmak için bu havalarda, yüksek SPF değerine sahip güneş koruyucuların kullanılması önerilir.

Birçoğumuz yazın güneş koruyucu kullanıp, kışın hepsini rafa kaldırırız. Ancak güneş koruyucular kışın da kullanılır. Pek çoğumuz bu konudan bihaberiz. Güneş koruyucu kullanmamızın birden çok sebebi bulunmaktadır. Uzmanlar yazın kullandığımız güneş koruyucuların kış aylarında tenimizin nem dengesini sağlayarak, canlılık ve parlaklık kazandırır.

Kışın güneş kremi kullanılır mı Faydaları nelerdir
Kışın güneş kremi kullanılır mı Faydaları nelerdir

1933 yılından bu yana üretim geleneğine sahip olan Bebak, yaz aylarında olduğu gibi kışın da bizi düşünür. Bebak Güneş Koruyucu Krem SPF 50+, Bebak Güneş Koruyucu Losyon SPF 50+, Bebak Güneş Koruyucu Losyon SPF 30+ koruyucu grubu ile kış aylarında en yakın dostumuz haline geliyor.

Cildi Genç Tutar

Güneş koruyucu kışın kullanılması durumunda cilde ekstra katkı sağlayacaktır. Yaz aylarının en büyük sorunu ciltte kurumalara yol açmasıdır. Bu da zaman içerisinde kırışıklıkları artırır. Eğer önlem almaz isek kış aylarında da bu kuruluk devam eder ve sorun giderek derin bir hal alır. Bunun için önlem olarak yazın kullandığın güneş koruyucularına kışın da devam etmen gerekir. Koruyucular, cildini her daim genç tutmana ve zamanından önce oluşacak semptomlara karşı durmana yardımcı olur. Yaz aylarının cildine getirdiği ağır yükleri kışın kolayca tamir edebilir, yeni bir yaza kendini ve tenini hazırlayabilirsin. Bunun için mutlaka güneş koruyucu kullanmalı, cildinde oluşan lekeleri yok etmek için savaşmalısın.

Uzmanlar yazın güneş ışınlarının dik bir açı ile gelmesi sonucunda etkilerinin daha derin hissedildiğini söylüyor. Kışın güneş eğik açıyla gelmesinin bunu değiştirmediğini ifade eden uzmanlar yalnızca bulutlu havalarda etkinin biraz olsun azaldığının altını çiziyorlar. Ancak tüm etkinin kaybolması söz konusu değildir. Dolayısıyla güneş koruyucu kışın da kullanılmalı ve olası olumsuz durumların önüne geçilmelidir. Dolayısıyla pek çoğumuzun bilmediği bir konuda bizi uyarıyorlar.

SİZİN İÇİN: Güneş bıyığı nedir?

Hangi Ürünü Kullanmalıyız?

Kozmetik piyasasında güneş koruyucu olarak işlev yapan pek çok marka bulunmaktadır. Ancak kullanıcılardan tam not alan Bebak marka güneş koruyucular, yazın güneşin zararlı etkilerinden dolayı cildinde oluşan leke, çatlak gibi olumsuzluklarla kışın savaşman için ideal bir üründür. Geçmişten günümüze kadar uzanan bir yüzyıla yaklaşan tecrübesi ile sektörün güçlü temsilcisi olan Bebak, tamamen kendi üretimi olan Bebak Güneş Koruyucu Krem SPF 50+, Bebak Güneş Koruyucu Losyon SPF 50+, Bebak Güneş Koruyucu Losyon SPF 30+ ile sizlere kışın da tam koruma sağlayarak, sağlıklı günlerin kapısını sonuna kadar açıyor.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat