Köşe taşı içeriği nedir, ne işe yarar? Seo uzmanından açıklama
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Köşe taşı içeriği nedir, ne işe yarar? Seo uzmanından açıklama

Köşe taşı içeriği nedir, ne işe yarar, neden önemlidir? İçeriklerinizin SEO’ya göre düzenlenmesi ipuçları almada kullanabileceğiniz çok sayıda WordPress eklentisi vardır. Ancak hiç şüphesiz bunların en popüleri Yoast SEO’dur. Köşe taşı içeriği de Yoast SEO’nun kullanıcılarına sunduğu özelliklerden biridir. Özellikle sayfa hiyerarşisi açısından son derece önemli olan köşe taşı içeriğine bu yazımızda daha yakından bakacağız. Gelin öncelikle daha net bir tanım başlayarak işe başlayalım.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır
Köşe taşı içeriği nedir
Köşe taşı içeriği nedir

Köşe taşı içeriğinin bir internet sitesinin özü olduğunu söylemek abartılı olmaz. Sitenizde yer alan en iyi ve en önemli makale köşe taşı içeriğidir. Google’da işletmenizle ilgili bir şeyler aratıldığında en üst sırada çıkmasını istediğiniz bir içerik var mı? Eğer bu soruya cevabınız evetse o içeriğinizin köşe taşı içeriğiniz olduğunu düşünebilirsiniz. Genellikle daha uzun bir yapıya sahip olan köşe taşı içerikleri blogunuzda yer alan düşüncelerin çatısını oluşturan kapsayıcı makalelerdir.

Bu anlamda köşe taşı içeriklerinde ana odak noktasının ürün satışı olmadığını vurgulamak gerekir. Aksine bu tür içeriklerde yapmanız gereken zengin ve eksiksiz bir bilgi akışı sağlamaktır. Bunun yanı sıra uzmanlığınızı belirterek markanızın misyonunu da yazınıza yansıtmalısınız. Sitenizin öne çıkmasında etkili olacak bu içeriklerde en rekabetçi anahtar kelimelere yer vererek yüksek ziyaretçi trafiğini hedeflemelisiniz. Ancak her şeyden önce mükemmele yakın bir kaliteyle yazıldığından emin olmalısınız.

Köşe Taşı İçeriği Neden Önemlidir?

SEO stratejinizi belirlerken köşe taşı içeriğinin yeri ve önemini ayrı tutmak gerekir. Bir SEO stratejisinde köşe taşı içeriği rekabetçi bir rol oynar. Güçlü anahtar kelimelerde yüksek sıralama elde edebileceğiniz içerikler oluşturmak son derece zordur. Üstelik Google’ın bu içeriği algılaması da her zaman söz konusu olmayabilir. Bu anlamda Yoast SEO, köşe taşı içeriğini belirlemenize olanak tanıyan yapısıyla Google’ın içeriği baş makaleniz olarak algılamasını sağlar. Korsan Windows Garantiyi Bozar mı

Köşe Taşı İçeriği Nasıl Optimize Edilir?

Yoast SEO’yu kullanarak köşe taşı içeriğinizi Google’a işaret etmeniz mümkündür. Ancak bu noktada eklenti de içeriğinizin ihtiyaç duyduğu bazı SEO uygulamalarına dair bildirim verecektir. Bu anlamda birkaç basit uygulamayla köşe taşı içeriğinizin Google’da daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Köşe taşı içeriğiniz site içi çok sayıda sayfaya bağlantı vermelidir. Böylelikle yazının hiyerarşik olarak diğer sayfaları da kapsayan bir yapıda olmasını sağlayabilirsiniz. Elbette burada fazla sayıda bağlantı yapmak için ilgisiz içeriklere link vermemelisiniz. Bunun yerine köşe taşı içeriğinizle uyumlu farklı içerikler oluşturmayı deneyebilirsiniz.
  • Standart SEO uygulamalarına göre köşe taşı içeriğini çok daha katı bir biçimde değerlendirmelisiniz. Bu anlamda içeriğinizin okunabilirliği, anahtar kelime yoğunluğu ve semantik kelimelerin zenginliği yüksek olmalıdır.
  • Köşe taşı içeriğinizi kaleme alırken özellikle rekabet etmek istediğiniz anahtar kelimelere yönelmelisiniz. Bu doğrultuda sıkı bir anahtar kelime araştırması yapmak iyi bir çözüm olabilir. Anahtar kelime araştırması yazımızı inceleyerek bu konuda daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Sitenizde çok sayıda içerik varsa en önemli anahtar kelimeleri kuşatan zengin bir içeriği köşe taşı olarak işaretleyebilirsiniz. Ancak bu içeriğin SEO açısından kusursuz olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bu tür bir içerik sitenizde mevcut değilse yeni baştan yazmanız çok daha isabetli olacaktır.
  • Köşe taşı içeriğinizde yer alan anahtar kelimelerin uzun kuyruklu varyantlarını diğer içeriklerinizde optimize etmelisiniz. Özellikle köşe taşı içeriğinizde bağlantı verdiğiniz içerikler için bu yolu takip etmek etkileyici sonuçlar ortaya çıkarabilir.
  • Aynı şekilde uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullandığınız makalelerden de köşe taşı içeriğine bağlantı vermelisiniz. Bu sayee Google, yeni makalenizin köşe taşı içeriği olduğunu kolaylıkla algılayacaktır.

Hangi Yazılar Köşe Taşı İçeriği Olabilir?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi köşe taşı içeriğini seçerken dikkatli hareket etmek gerekir. Bu anlamda sitenize ilk defa gelen bir ziyaretçinin hangi sayfalarınızı görüntülemesini istediğinizi düşünebilirsiniz. Bu sayfalarda yer alan içerikler sitenizin temel taşları olmaya adaydır. Markanız için en önemli makaleler hangileri? Gerek bilgi gerekse de anahtar kelime açısından hangi içerikte kusursuz bir iş çıkardınız? Tüm bunlar köşe taşı içeriğinizi seçmenize yardımcı olacak sorulardır.

Buna ek olarak köşe taşı içeriklerinin sitenizde belirgin bir yere sahip olması ger

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat