Protein Tozu Selülit Yapar mı?
Protein Tozu Selülit Yapar mı, Protein tozu hakkında çok detaylı bilgileri sağlık ve spor kategorimizde siz değerli okurlarımız ile paylaşmıştık. Bu makalemizde ise protein tozu ve selülit arasında bir ilişki olabilir mi? Sorusuna cevap vermeye çalışacağız.
Protein Tozu Selülit Yapar mı
Selülit cilt derisinde beslenme ve sedanter yaşam tarzı sebebiyle oluşan bir deformasyondur. Aynı zamanda genetik faktörler sebebiyle de özellikle bacaklarınızda selülit oluşma ihtimali bulunmaktadır. Protein tozu ise yalnızca bir besin takviyesidir ve cilt üzerinde bir etkisi bulunduğuna dair hiçbir araştırma yoktur. Protein tozu selülit yapmaz. Çok az ihtimal olmakla birlikte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir ki selülit de bu sınıfa dahil olmamaktadır.
Sonuç olarak, protein tozuna tıpkı et ürünleri tüketmek gibi doğal bir davranış olarak bakmamalıdır. Hiçbir zaman et ve tavuk ürünlerinin yerini tutmasa da selülit oluşma ihtimali protein tozundan korkutmasın. Güvenilir ve sertifikalı markalarrı tercih ettiğiniz sürece problem olmayacaktır.
Selülit nedir?
Selülit sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri ve deri altı yağ dokusunu etkileyerek portakal kabuğu görünümü olarak tanımlanan girintili çıkıntılı bir dokuya neden olan bölgesel metabolik bozukluk olarak tanımlanabilir. Portakal kabuğu dokusu, derinin altında biriken ve genişleyen yağ hücreleri ile cilt yüzeyine dik uzanan ve septa adı verilen lifli bantların bir araya gelmesiyle ortaya çıkar.
Genişlemiş yağ hücreleri küçük şişkinlikler oluştururken, sıkı septa yağ dokusunu büzerek çukurluklara neden olur. Böylece pürüzlü bir görünüm oraya çıkar. Tıp literatüründe ödemli fibrosklerotik pannikülopati, gynoid lipodistrofi ya da adipoz ödemi gibi farklı isimlerle anılır. Protein Tozu Selülit Yapar mı
Selülit neden olur?
Selülitin kesin nedeni bilinmemektedir, ancak deri altındaki bağ dokusu ile yağ tabakası arasındaki etkileşimin bir sonucu olduğu anlaşılmıştır. Selülitin olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı veya kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara kullanımı bulunur. Bunların dışında dar kıyafetlerin ve çok fazla oturmanın da selülite neden olabildiğine yönelik kanıtlar vardır. Sağlık açısından önemlidir.
Fakat birçok sağlıklı kadında, sağlıklı bir diyet ve egzersiz programına rağmen selülit gelişebilir. Vücuttaki yağın dağılım şekli de selülite yatkınlık oluşturabilir. Pek çok farklı faktör selülite neden olabileceğinden, hemen hemen tüm kadınlar hayatlarının bir döneminde vücutlarının herhangi bir kısmında selülit problemi yaşayabilir.