Diş Yapısı Nasıl Oluştu? Dişler Hakkında Bilinmeyen Gerçekler
Diş Yapısı Nasıl Oluştu? Dişler Hakkında Bilinmeyen Gerçekler Dişlerin sağlığı oldukça önemli görülmesi gereken ve bakımlarının yapılması gereken bir konudur. 6 ayda bir diş hekimlerine muayene olmak oldukça yararlı olacaktır. Ülkemizde maalesef bu duruma önem verilmediği görülmektedir. O yüzden sağlıklı dişlerin öneminin bilincinin insanlara kazandırılması gerekmektedir. Sağlıklı dişlere kavuşmak inanın altın yöntemleri uyguladıktan sonra zor değil. Uygulanmayan yöntemler sağlıksız bir ağız içi iltihaplanma ve çürük gibi sorunlara yol açacaktır. Peki, bu yöntem ve maddeler nelerdir?
Ağız Bakımınıza Özen Gösterin!
Elbetteki ilk olarak ağız bakımınızı aksatmamanız ve temizliğine özen göstermeniz gerekmektedir. Günlük ritüel olarak yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayınız. Yemek sonrası diş ipi ve ağız gargarası kullanmakta oldukça faydalı olacaktır. Akşamları da diş fırçalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Dişlerinize Zarar Verebilecek Alımlardan Kaçının!
Dişlerimiz hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle sert yiyeceklerin dişlerinizi kırma ve dişlerinize hasar verme oranı yüksektir. Sert yiyeceklerden (fındık, ceviz gibi) kaçınmaya çalışın. Bu gibi yiyecekleri aletleri ile kullanmaya özen gösteriniz.
Şeker Zarar Vermez Demeyin!
Şekerli gıdalar aşırı tüketildiği takdirde çürümelere yol açabilir. Olabildiğince tüketmemeye çalışınız. Zararlı gıdalar arasında ön kısımlarda yer almaktadır. Gün içerisinde şekerli gıda alımı yaptıysanız mutlaka dişlerinizi fırçalayınız. Çünkü kalıntılar diş yüzeyine yapışarak çürük oluşumunu başlatabilir.
SİZİN İÇİN: Diş Macunu Nasıl Yapılır? Aleo Vera İle Diş Macunu Nasıl Yapılır?
Beslenmenize Dikkat Edin!
Elbette beslenme de diğer maddeler kadar önem arz ediyor. Dengeli beslenmeye çalışın. Çünkü dengeli beslenmek vücudun mineral ve vitamin oranlarını karşılayacaktır. Bu da dişleri güçlendirecektir. Yetersiz vitamin alımı dişlerinizi güçsüzleştirebilir. Dengeli beslenmek sadece dişlerinize sağlıklı bir görünüm vermekle kalmak aynı zamanda vücudunuzu dirençli tutar.
Kontrollerinizi Yaptırmayı Unutmayın!
Düzenli beslenmenin yanı sıra düzenli muayene de sağlıklı diş aşamasında sizlere yardımcı olacaktır. Hekim muayeneleri dişlerin tanı ve erken teşhisinde bunun devamında tedavi de oldukça etkili olacaktır.
Diş Fırçası ve Diş Macunu Seçimine Dikkat Etmelisiniz!
Dişlerinizin sağlığına dikkat ederken atlamamanız gereken bir diğer nokta diş fırçalarınızın diş yapınıza uymasıdır. Orta sertlikte olması uygun olacaktır. Uzun süreli diş fırça kullanımından kaçınmalısınız. 3 ayda bir değiştirmek sağlıklı olacaktır. 3 aydan daha kısa sürede diş fırçaları hasar görüyorsa diş fırçalama tekniğinde hata düzeyi olabilir. Diş fırça kullanımının beraberinde diş macununu fazla kullanmak dişlere zarar verebilir. Bir defa için küçük oranda macun koymak yeterli olacaktır.
Dişlerimiz hakkında 5 ilginç gerçek
Gördükleriniz sadece buz dağının görünen kısmı! İşte dişlerle ilgili ilginç gerçekler:
- İnsanlar hayatları boyunca iki set dişe sahip olurlar, köpek balıkları ise 40 set dişe sahip oluyorlar.
- Ağızımız hayatımız boyunca 23,659 litre tükürük salgılar, ve bu iki yüzme havuzunu doldurmaya yeterlidir. Tükürüğümüz, dişlerimizi bakterilerden korur ve şekerlerin sindirimine başlayan ilk enzimleri sağlar.
- Ortalama bir insan hayatı boyunca diş fırçalamak için 38 gün harcar.
- Dişlerinizin 3’te 2’si diş etinizin altında konumlanır.
- Modern diş macunları sadece son bir kaç yüzyıldır kullanılıyor. Daha öncesinde insanlar dişlerini temizlemek için kömür veya toprak tebeşir, kül, limon suyu ve bal-tütün karışımı gibi maddeler kullanmışlardır.
SİZİN İÇİN :Mastürbasyon Yapmak Zayıflatır mı? Mastürbasyon Yararları ve Zararları
Diş Yapısı Nasıl Oluştu, Dişler Hakkında Bilinmeyen Gerçekler, sağlıklı dişlere sahip olmanın yolları, dişleri nasıl koruruz, diş çürükleri neden olur, ağız kokusu nasıl geçer, dişler hakkında ilginç bilgiler, dişler ve diş etleri hakkında ilginç bilgiler, dişlere neler zarar verir, dişlere neler faydaları olur, diş temizliği nasıl yapılmalıdır, dişler neden yamuk çıkar, dişleri kömür ya da toprak tebeşir temizler mi, dişleri limon aşındırır mı