Neden Arabama Periyodik Bakım Yaptırmalıyım? - NEDEN HABER Neden bakım önemli ?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Neden Arabama Periyodik Bakım Yaptırmalıyım?

Otomobillerin ve diğer motorlu araçların belirli aralıklarla kontrolünün yapılmasına, ayar ve değiştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine periyodik bakım denir. Periyodik bakımın düzenli olarak yaptırılması aracın performansını büyük oranda etkiler. Tıpkı bir insanın düzenli doktor kontrolüne gitmesi gibi araçların da periyodik bakımdan geçmesi aracın ömrünü etkileyen faktörler arasında yer alır. Aracın aksamıyla alakalı detayların gözden geçirildiği periyodik bakım sürecinde araçta oluşabilecek hasarların da erkenden önüne geçilir. Ayrıca periyodik bakım sayesinde aracın kullanım rahatlığı artar ve araç keyifli, güvenli bir sürüş sağlar. Peki araç bakımında neler değişir? Periyodik bakım neleri kapsar?

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Akü ve Buji Kontrolü
Aracın harekete geçmesini sağlayan, motora akımı gönderen ve enerji depolayan akü, araç için hayati önem taşır. Akünün bağlantı kabloları, elektrolit seviyeleri ve kutup başlarının temizliği yapıldığı takdirde akü ile alakalı sorunların da önüne geçilir. Yolculuk esnasında büyük problemler yaşatabilecek akü için periyodik bakımları yaptırmak bu yüzden önemlidir.
Bujiler, benzinin kullanıldığı araçlarda yakıt ve hava karışımını ateşlemeye yarar. Bujiler vasıtası ile gerçekleşen bu olay, aracın hareketi için hayati önem taşıdığından bujilerin kontrollerinin düzenli yapılması gerekir. Gerekli görüldüğü durumlarda değiştirilmesi ile yetersiz ateşleme sonucu ortaya çıkan tekleme probleminin de önüne geçilir.

Filtre Değişimleri
Araç çalışırken parçalar arasında sürtünme ve aşınma oluşabilir. Motor yağı ise oluşturduğu yağ filmi ile bu aşınmaların önüne geçer, motorun parçalarını temizler. Araçtaki motor yağı seviyesinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve bu yağın ortalama yılda bir kez değiştirilmesi gerekir. Böylece olası aşınma ve sürtünmelerin önüne geçilir.
Yağ filtresi ise bu motor yağını süzerek kanallara akışına yardımcı olur. Motor yağı değiştirilse de yağ filtresi değiştirilmediği sürece tıkanmalar oluşur. Bu yüzden yağ filtresinin zamanında değiştirilmesi ve bakımının da düzenli olarak yapılması gerekir. Adından da anlaşılacağı üzere hava filtresi tozları filtreden geçirmeyerek motora temiz hava girmesini sağlar. Hava filtresinin tıkanması sonucu oluşabilecek problemlerin önüne geçmek için ise periyodik bakım yaptırmak oldukça önemlidir.
Aracın yakıtındaki zararlı ve yabancı maddeleri eleyerek yakıtın yakıt pompasına temiz ulaşmasını sağlayan yakıt filtresi de araçta yakıt tasarrufu ve olası çekiş problemlerinin önüne geçmek için zamanında değişmelidir. Aracın yürür aksamı haricinde klima ve havalandırma sistemleri de sürüş kalitesi açısından önemlidir. Bu yüzden araçta bulunan polen filtreleri de periyodik bakım esnasında kontrol edilir, gerekliyse değişir

Fren ve Lastik Bakımı
Emniyetli ve konforlu bir sürüş için düzenli bakımının yapılması gereken parçaların başında lastikler yer alır. Lastiklerin yalnızca havasının değil balansının, ön düzen ayarlarının ve basıncının kontrolü de periyodik bakım esnasında yapılır. Ayrıca nitrojen dolumu, aşınma ve hasar ile alakalı kontroller, lastiğin sibop kapakları da mutlaka yapılmalıdır.
Emniyetli ve konforlu sürüşün bir diğer önemli ayağını ise frenlerin düzenli bakımı oluşturur. Fren sisteminin düzenli olarak kontrol edilmesi can ve mal kaybına neden olabilecek kazaların da önüne geçer. Ön ve arka fren balataları, fren hortumları ve hidroliği gibi aksamların periyodik bakımı keyifli ve güvenli bir sürüş sağlar. Trafikte diğer araçların seni, senin de diğer araçları ve yolu rahatça görebilmen için far ve aydınlatma bakımları da periyodik bakım esnasında yapılır.
Aracı güvenle kullanmak, kendini ve sevdiklerini korumak için periyodik bakımı yaptırmayı unutmamalısın. Aracının periyodik bakımını deneyimli servis danışmanlarına emanet etmek istersen bakım kontrolleri için Praticar’dan hizmet satın alabilirsin. Bakım hizmetleri tamamlandığında ise aracını vale hizmeti ile teslim alabilirsin.

https://ertanhaber.com/2020/04/06/araba-alacaklara-kotu-haber/

Aracın motor yağı değişmezse ne olur?

  • Arabalarda periyodik bakım yaptırılmazsa aracın ömrü kısalır. Daha kısa sürede bozulan araç görevini tam olarak yerine getirmemeye başlar. Büyük bütçelerle aldığınız aracınızı yeterli süre kullanamazsınız.
  • Görevini yapamayan araç ve araç parçaları trafikte hem sizin hem de diğer sürücüler için tehlike oluşturur.
  • Araba periyodik bakımı yapılmadığında aracın performansı düşer, ihtiyaçlarını tam anlamı ile yapamaz duruma gelir.
  • Periyodik bakım yaptırılmazsa ortaya çıkan başka bir olumsuz özellik ise yakıt tüketiminin fazla olmasıdır. Araç sahiplerinin en fazla dikkat ettiği nokta aracın ne kadar yakıt harcadığıdır. Yakıt tüketimi fazla olan bakımsız aracın bütçenize vereceği zararlar da oldukça fazla olacaktır.
  • Periyodik bakımı yaptırılmayan araçların durumu araç muayenesinde ortaya çıkar. Muayeneden geçemeyen araçlar ise trafiğe çıkamaz.
  • Araçtan kaynaklanan kazalar oldukça artmaya başlar. Büyük boyutlu hasarlara yol açabilen bu durum, can kayıplarına da neden olabilir.

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat