Kedilerde ishal nedenleri – Kediler neden ishal olur?
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam
Mobil Ekranı Kaplayan Popup Reklam

Kedilerde ishal nedenleri – Kediler neden ishal olur?

Kedilerde ishal nedenleri – Kediler neden ishal olur? Kedilerin ishal olmasının başlıca nedeni insanların yediği gıdaları tüketmeleridir. Kediler kendileri için özel üretilen kedi maması çeşitleri ile beslenmelidirler. Bizlerin yediği gıdalar kedilerde ishal görülmesinin en temel nedenidir. Bu konuda sorumluluk sahibi olmalısınız. Bunu söylememizin sebebi kediler oldukça sevimli canlılardır ve birçok yiyeceği yemek, tadına bakmak isteyebilirler ve biz genelde dayanamayız. Ancak çok az bile olsa kedilere asla sofra gıdası verilmemelidir. Kedilerin beslenmesinde sadece ve sadece kediler için özel üretilen kuru ya da yaş kedi maması tercih edilmelidir. Kedilerde ishal nedenleri işte haberimizdedir.

Bu reklam size özel yayımlanmaktadır

Kedilerde ishal Nedenleri

1. Kedilerde ishalin ilk ve en çok görülen nedeni beslenmeye bağlı nedenlerdir. Kedi maması değişimi, çiğ et, bozuk gıda, süt ve süt ürünleri, sofra gıdaları kedilerde ishalin en büyük nedenleri arasındadır.

2. Strese girmek de kedilerde ishale neden olmaktadır. Yaşadığımı ortamın değişmesi kedinizin ishal olmasına neden olabilir. Kedilerde ishal nedenleri

3. İç ve dış parazit aşısı olmayan kedilerde parazitlere bağlı olarak sıklıkla ishal görülmektedir.

4. Salgı bezi hastalıkları, organ yetmezliği, karaciğer, pankreas hastalıkları ve bağırsaklarda ya da midede oluşan tümörlerde kedilerde ishale neden olmaktadır. Uzun süren inatçı ishal görülmesi durumunda kedinizi mutlaka en kısa zamanda veteriner hekim kontrolüne götürmelisiniz.

5. Zehir ya da ilaç yutulması da kedilerde kanlı ishale neden olmaktadır. Kedilerin ishalinde kan görülürse en yakın zamanda kontrole götürün.

Veteriner hekim görmeden bilinçsiz ilaç kullanmayın. Kedilere bol su içirin ve dinlendirin. Özellikle kanlı ishal 24 saati geçtikten sonra hala devam ediyorsa veteriner hekime mutlaka gitmelisiniz. Kedinizin ishalinde kan yoksa ve ishal 24 saat içerisinde son bulduysa tedbir amaçlı kedinizi beslediğiniz kedi mamasını değiştirmeniz tavsiyemizdir. 

SİZİN İÇİN: Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmeli?

Anahtar Kelimeler: Kedilerde ishal nedenleri, Kedilerin ishal olmasının nedeni, Kediler neden ishal olur, kediler neden hasta olur, kedilerin sağlıklarını kontrol etme, kediler ne kadar sıklıkla veterinere gösterilmeli, kediler hasta olunca hangi mama kullanılmalı, parazitler neden olur, kediler strese girer mi, kedilere ne kadar su içirilmeli, kedilere hangi ilaçlar kullanılır, kedilerde en çok görülen hastalıklar

Başa dön tuşu
nakliyat | - | Sağlık Haberleri | - | kahve tarifleri | - | istanbul eşya depolama | - | kartal evden eve nakliyat | - | istanbul evden eve nakliyat